Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό, στην εκδήλωση «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 10ης επετείου της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος», στην οποία μετέχει και η χώρα μας. 

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και, από κινεζικής πλευράς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσιότητας και Πρόεδρος του Ομίλου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας China Media Group, κ. Shen Haixiong, ο οποίος πραγματοποίησε, με την ευκαιρία αυτή, την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας. 

WA2 3788

Κατά τον χαιρετισμό της η κα Κεφαλογιάννη ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού ως πολιτισμικής γέφυρας φιλίας που ενώνει λαούς και χώρες, υπογραμμίζοντας ότι κοινό στοιχείο που συνδέει την Ελλάδα και την Κίνα είναι η αρχαιότητα και η σπουδαιότητα των πολιτισμών τους,  δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και η Κίνα του ανατολικού. 

Περαιτέρω, η Υπουργός ανέφερε ότι το όραμα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει χρονικά και χωρικά τον ελληνικό τουρισμό σε δώδεκα μήνες τον χρόνο και από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.  

WA2 3922

Η κ. Κεφαλογιάννη απηύθυνε πρόσκληση στους επισκέπτες από την Κίνα να επισκεφθούν την Ελλάδα, η οποία έχει να τους προσφέρει όλα όσα επιζητούν και προσδοκούν, όπως ιστορία, αρχαιολογία, πολιτισμό, φυσικές ομορφιές, τη γνωστή παγκοσμίως ελληνική γαστρονομία και μια σειρά από ειδικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. 

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε η Υπουργός Τουρισμού με τον Πρόεδρο του ομίλου China Media Group, η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, με τον κ. Shen Haixiong να δηλώνει θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού, ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες για συνεργασία στην προβολή της Ελλάδας και της Κίνας και του πολιτισμού τους στις δύο χώρες, αντιστοίχως, μέσω των μεγάλης εμβέλειας, μέσων επικοινωνίας του κινεζικού ομίλου, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού. 

Ο Πρόεδρος του ομίλου CMG, ασπάστηκε με θέρμη την ιδέα μιας τέτοιας συνεργασίας, απευθύνοντας πρόσκληση στην Υπουργό να επισκεφθεί την Κίνα, για μια διεξοδικότερη συζήτηση και εξέταση των δυνατοτήτων, την οποία η κυρία Κεφαλογιάννη απεδέχθη.