Αθήνα, 3 Ιουλίου 2023   FedHATTA: Τέλος στην ταλαιπωρία των τουριστών
που επισκέπτονται την Ακρόπολη
      Την ικανοποίησή της εκφράζει η FedHATTA για την πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την μείωση του χρόνου αναμονής για την είσοδο στο σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας μας, τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Το πρόβλημα είχε αναλυθεί διεξοδικά στην πρόσφατη συνάντηση της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας της Ομοσπονδίας με την Πρόεδρο του ΟΔΑΠ κ. Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου και τους συνεργάτες της, κ. Ηλία Πατσαρούχα, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Ο.Δ.Α.Π. και την κ. Αγγελική Μαραγκάκη, Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος  Παρακολούθησης & Ανάπτυξης Πόρων του Οργασνισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καταγράφηκαν εναλλακτικές για την επίλυση του προβλήματος που παρατηρούνταν το τελευταίο διάστημα στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης ενώ συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα και υποβλήθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του περιεχομένου των προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού που προσφέρονται στους επισκέπτες μας.

Επισημαίνεται ότι η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, έχει καταθέσει πρόταση για την επαναφορά του επιτυχημένου θεάματος «Ήχος και Φως» αλλά και για τη λειτουργία της Ακρόπολης (αλλά και άλλων χώρων) κατά τις νυχτερινές ώρες με ειδικούς όρους. 

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του ηλεκτρονικού συστήματος εισιτηρίων, την εφαρμογή ζωνών επισκεψιμότητας και την καθιέρωση ξεχωριστών σημείων εισόδου για τις οργανωμένες ομάδες τουριστών.

Ο κ. Τσιλίδης δήλωσε: «Θεωρούμε πως ο χρόνος αναμονής για την είσοδο στο Μνημείο θα μειωθεί σημαντικά, βελτιώνοντας τις συνθήκες, ιδιαίτερα τώρα που πλέον θα επικρατούν και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.  Παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων και τη μεθοδική προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας».   5ba1f335 e503 4e0b 92d0 922cdff19e24