Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαιωνικό Ρόδο οργανώνει, ειδικά για τα μέλη του, σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα την ιστορική αναβίωση.

Σκοπός είναι να γνωρίσουν, όσοι από το σύλλογο λειτουργούν ως «αναβιωτές», τις ορθές πρακτικές στην πραγματοποίηση της αναπαράστασης μίας ιστορικής εποχής, μίας ιστορικής μορφής κλπ, τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η έρευνα και η εφαρμογή των ιστορικών πληροφοριών στη δράση, με σεβασμό στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Οι εισηγητές των σεμιναρίων είναι έμπειροι αναβιωτές που ασχολούνται με διαφορετικά πεδία της ιστορικής αναβίωσης. Συγκεκριμένα:

  • Ο Tomasz Mizera από την Πολωνία εργάζεται στην JonesLang LaSalle, EMEA. Είναι μέλος του Κέντρου Μεσαιωνικών Πολεμικών Τεχνών της Βαρσοβίας, όπως και μέλος του Πολωνικού Σύνδεσμου του Τάγματος της Μάλτας (ιστορικό ιπποτικό Τάγμα του Αγ. Ιωάννη SMOM). Στην παρούσα πραγματοποιεί την διατριβή του πάνω στην ιστορία των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ρόδου. Είναι λάτρης της Ρόδου, καθώς τη νιώθει ως δεύτερη του πατρίδα.
  • Ο Frank Kock από τη Γερμανία, εργάζεται ως εκπαιδευτής στο Κέντρο Πειραματικής Αρχαιολογίας Roter Hahn e.V. Lübeck και είναι μέλος της Ένωσης για τη Ζώσα Ιστορία του Λίμπεκ. Υπήρξε επίσης μέλος της SCA (Society of Creative Anachronism), κατά το διάστημα 2006-2019 και της ομάδας Hansevolk zu Luebeck (αναβιωτές του Λίμπεκ που εστιάζουν στη Χανσεατική Ένωση, στα τέλη του 15ου αι.), για 20 χρόνια. Έχει συμμετάσχει στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια, όπως και σε πολλά ακόμα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ως ιστορικός αναβιωτής.
  • Ο Κωνσταντίνος Π. Τσουρέκης, φιλόλογος και συγγραφέας, μέλος του συλλόγου Gondors Battalions, ιδρυτής και διοργανωτής του Fantasy φέστιβαλ στην Αθήνα, με εμπειρία στα παιχνίδια LARP και την ιστορική αναβίωση. Έχει συμμετάσχει, με την ομάδα του, στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου το 2018 και 2019.
  • Ο Ιωάννης Μπάρλος από την Πάτρα, τεχνίτης ανακατασκευών από μέταλλο και μέλος του συλλόγου ιστορικής αναβίωσης Αρματολοί, που ασχολείται με την ιστορική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Με την ομάδα του έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως Η Μηχανή του Χρόνου στο κανάλι της COSMOTE αλλά και σε κινηματογραφικές παραγωγές όπως η ταινία Πέντε 5, του Βασίλη Τσικαρά.

Τα online σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν τα ενεργά μέλη του συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο και είναι Δωρεάν. Οι συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν και τα 4 σεμινάρια, θα πάρουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Θεωρητικού Προγράμματος Ιστορικής Αναβίωσης.

Οι ομιλίες των Tomasz Mizera και Frank Kock, θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Το Μεσαιωνικό Ρόδο επιθυμεί να Ευχαριστήσει Θερμά όλους τους εισηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εθελοντικά!

Πληροφορίες: info@medievalfestival.gr

Για το Μεσαιωνικό Ρόδο,

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων