Σημαντικές διοργανώσεις αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, υποστηρίζοντας θεσμούς που ενδυναμώνουν τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλουν στην διεθνή προβολή τους και προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

• Την προσεχή Κυριακή 4 Ιουνίου διοργανώνεται στην ακριτική Γαύδο από τον δήμο του νησιού και τη Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η «2η Γιορτή Αθλητισμού». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνας ανωμάλου δρόμου 8.000 μ., αγώνας δυναμικού βαδίσματος 8.000 μ. και παιδικός αγώνας σε ασφάλτινη διαδρομή 1.000 μ. Σκοπός της διοργάνωσης, που έχει ως μότο «Φτάσε στην άκρη της Ευρώπης», είναι να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή, να αναδείξει την περιβαλλοντική ταυτότητα και φυσιογνωμία του νησιού και να συμβάλει στον αθλητικό τουρισμό του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.

1 1

• Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύμης θα διεξαχθεί το «Akropolis Jet Raid 2023», ένα τουρνουά τζετ σκι που πραγματοποιείται σε πολλές χώρες όλων των ηπείρων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αγώνες κλειστής πίστας (close course), ανοιχτής θάλασσας, αντοχής, σλάλομ και πλοήγησης και σε αυτήν αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 50 πενήντα διαγωνιζόμενοι, κυρίως από το εξωτερικό. Πριν την έναρξη των αγώνων θα γίνει παρουσίαση των αγωνιζόμενων και των τζετ σκι με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων, χορευτικών συγκροτημάτων και ναυτικών ομίλων, ενώ το event θα ολοκληρωθεί με την τελετή βράβευσης των νικητών. Στόχος της εκδήλωσης είναι η αποτελεσματική προβολή της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και του προορισμού μέσα από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.

2 1

• Εξάλλου, από τις 16 μέχρις τις 23 Ιουνίου διοργανώνεται στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα για 5η συνεχή χρονιά το «Meteora Wrestling Academy». Πρόκειται για μία διοργάνωση αθλημάτων πάλης για αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, που περιλαμβάνει διεθνές τουρνουά (16-18/6) με συμμετοχή αθλητών/τριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης εθνικών αποστολών και διεθνές camp (19-23/6) με αντικείμενο την αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών και παράλληλα την εκπαίδευσή τους σε θέματα πολιτισμού και υγείας. Στο event θα λάβουν μέρος περισσότερες από 20 εθνικές ομάδες από όλον τον κόσμο, καθώς και ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές ως προπονητές-εκπαιδευτές.

3 1

• Τέλος, στην Παροικιά της Πάρου θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου το 2o Sportevent Paros Way, ένας ήδη καταξιωμένος διεθνής αγώνας τριάθλου με αγωνίσματα δρόμου (21 χλμ. και 5 χλμ. για ενήλικες και 1 χλμ. και 500 μ. για παιδιά), κολύμβησης (3 χλμ. και 1,5 χλμ. για ενήλικες και 750 μ. για παιδιά) και aquathlon (ατομικό και σκυταλοδρομία με 750 μ. κολύμβηση και 5 χλμ. τρέξιμο). Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν τις ανεπανάληπτες εμπειρίες που προσφέρει το νησί και να ενισχύσουν τον χαρακτήρα του ως προορισμό αθλητικού τουρισμού.