12 Ιουνίου 2023, Μύκονος, Ελλάδα – Η Qatar Airways γιορτάζει την πέμπτη επέτειο πτήσεων μεταξύ Ντόχας και Μυκόνου.

Η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία του Κόσμου ξεκίνησε τις πτήσεις για πρώτη φορά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μυκόνου στις 30 Μαΐου 2018, αλλά οι πτήσεις διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με επανεκκίνηση το 2021 ως μέρος ταξιδιωτικής συμφωνίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Qatar Airways έχει μεταφέρει περίπου 50.000 επιβάτες στις πτήσεις της στη Μύκονο, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ στη Ντόχα και του παγκόσμιου δικτύου της Qatar Airways με περισσότερους από 160 προορισμούς.

Η εποχική γραμμή Ντόχα-Μυκόνου εκτελείται επί του παρόντος από τα σύγχρονα Airbus A320 της Qatar Airways τέσσερις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Η Μύκονος, ένα από τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, με τις εκπληκτικές παραλίες και τη διασκεδαστική της ατμόσφαιρα, είναι σταθερά ένας αγαπημένος προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από τις χώρες του Κόλπου και την Αυστραλία. Για τους Έλληνες ταξιδιώτες από τη Μύκονο, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Η Qatar Airways είναι γνωστή για την παροχή μια βραβευμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας στους επιβάτες της, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας εν πτήσει, της γκουρμέ κουζίνας και της εκπληκτικής εξυπηρέτησης. Με το δρομολόγιο της Μυκόνου, οι επιβάτες ανταμείβονται με ένα απρόσκοπτο και πολυτελές ταξίδι.

Ο Eric Odone, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης της Qatar Airways, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε άλλη μια υπέροχη χρονιά πτήσεων μεταξύ Ντόχας και Μυκόνου. Αυτή η υπηρεσία παρέχει στους ταξιδιώτες απρόσκοπτη σύνδεση με το δίκτυο της Qatar Airways με περισσότερους από 160 προορισμούς σε όλο τον κόσμο μέσω του καλύτερου αεροδρομίου της Μέσης Ανατολής, του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ. Είτε ταξιδεύουν για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια απαράμιλλη υπηρεσία στον ουρανό.»

Ο Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε: «Με την ευκαιρία των 5 χρόνων παρουσίας της Qatar Airways στην παγκοσμίου φήμης Μύκονο, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα την ομάδα της Qatar Airways για τη στενή συνεργασία με τη Fraport Greece όλα αυτά τα χρόνια σε ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά δρομολόγια εκατέρωθεν! Μας τιμά ιδιαιτέρως αυτή η μακροχρόνια συνεργασία που αριθμεί μέχρι στιγμής 586 πτήσεις και 45.664 επιβάτες και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε ακόμη περισσότερες πτήσεις και επιβάτες στο εξαιρετικό αεροδρόμιο της Μυκόνου τα επόμενα χρόνια. Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Qatar Airways και όλες τις αεροπορικές εταιρίες, προσφέροντας ένα πελατοκεντρικό επιχειρησιακό περιβάλλον και μια ασφαλή, αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία, παραμένοντας ταυτόχρονα προσηλωμένοι στους βασικούς μας στόχους της βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης, της καινοτομίας και της συνεργασίας».

Η Qatar Airways πραγματοποιεί πτήσεις αυτή τη στιγμή από δύο αεροδρόμια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων τριών καθημερινών πτήσεων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Μια πολλαπλά βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways βραβεύθηκε πρόσφατα ως η «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» στα World Airline Awards 2022, τα οποία διαχειρίζεται ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax. Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να είναι συνώνυμη με την αριστεία, έχοντας κερδίσει το κύριο βραβείο για μια άνευ προηγουμένου έβδομη φορά (2011, 2012, 2015, 2017, 2019, 2021 και 2022), λαμβάνωντας παράλληλα και τις εξής βραβεύσεις: «Καλύτερη Διακεκριμένη Θέση στον Κόσμο», «Καλύτερο Κάθισμα Διακεκριμένης Θέσης στον Κόσμο», «Καλύτερο Σαλόνι Αεροδρομίου Διακεκριμένης Θέσης στον Κόσμο» και «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή».

Η Qatar Airways ταξιδεύει τους επιβάτες της σε περισσότερους από 160 προορισμούς παγκοσμίως, μέσω του κόμβου της στη Ντόχα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, που ψηφίστηκε από τη Skytrax ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο του Κόσμου» το 2021 και το 2022 διαδοχικά. Φέτος, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ κατατάχθηκε από τη Skytrax ως το δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο και έλαβε το βραβείο «Καλύτερο αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή» για ένατη συνεχή φορά, καθώς και το «Καλύτερο Αεροδρόμιο για αγορές στον Κόσμο».