Η Vistara, ο γνωστός αερομεταφορέας πλήρους εξυπηρέτησης και κοινοπραξία του ομίλου TATA και της Singapore Airlines, πρόσφατα σημείωσε μια σημαντική επιτυχία, καθώς έγινε η πρώτη ινδική αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε εσωτερική πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου χρησιμοποιώντας βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF).

Η πρωτοποριακή πτήση πραγματοποιήθηκε με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner της Vistara, το οποίο πέταξε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji Maharaj στη Βομβάη. Χρησιμοποιώντας καύσιμο από μείγμα 17% SAF και 83% συμβατικού καυσίμου αεροσκαφών, η Vistara κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά περίπου 10.000 λίβρες, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος για την αεροπορική βιομηχανία.

Σε μια εξίσου αξιοσημείωτη επιτυχία, τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία των ινδικών αερομεταφορών, η Vistara πραγματοποίησε πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου σε διεθνές δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων, χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης με αεροσκάφος από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί, η χρήση ενός μείγματος από 30% SAF και 70% συμβατικό καύσιμο αεροσκαφών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 150.000 λιβρών εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια κύκλου ζωής του καυσίμου.

Επισυνάπτεται σχετικό δελτίο τύπου στα ελληνικά και αγγλικά.

 Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα στοιχεία σας ή δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε δελτία τύπου για αεροπορικές εταιρείες μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα των αποδεκτών στέλνοντάς μας email στο unsubscribe_aviation@wellenwide.com.