Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, πραγματοποίησαν την 1η Συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο στις 26 Απριλίου και την 1η Εκδήλωση Β2Β στη Κολωνία στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος SUSTEM / Sustainable European food and wine from the Mediterranean, στο οποίο συμμετέχει και η Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Πιο αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου, περιελάμβανε:

  • Κάλεσμα εκπροσώπων των Γερμανικών ΜΜΕ έντυπων & ηλεκτρονικών
  • Παρουσίαση των υπό προώθηση προϊόντων, κρασιών και τροφίμων,  από εξειδικευμένο καλεσμένο ομιλητή.
  • Δείπνο με τα προϊόντα.

Το εστιατόριο «Nil» στην καρδιά της Χανσεατικής πόλης αποτελεί θεσμός για τους λάτρεις του καλού κρασιού και του φαγητού για δεκαετίες.

Η εκδήλωση B2B περιελάμβανε :

  • Wine master class από πιστοποιημένο sommelier κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε wine tasting με τα κρασιά των συμμετεχουσών οινοποιείων.
  • Παρουσίαση των συμμετεχουσών εταιρειών τροφίμων.
  • Γευσιγνωσία και μενού 3 πιάτων στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν κάποια από τα υπό προώθηση προϊόντα.
  • Β2Β συναντήσεις
Το Εστιατόριο maiBeck, υπό την ηγεσία των Jan C. Maier & Tobias Becker και την ομάδα τους, προσφέρουν  συναρπαστική κουζίνα και επιλεγμένα κρασιά, στο ανεπιτήδευτο μπιστρό στο Ρήνο. 
Το maiBeck έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin για 10 χρόνια.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν οι εξής:

Το οινοποιείο VAENI χτίστηκε το 1983 με την ίδρυση του συνεταιρισμού και βρίσκεται στο 22o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Βέροιας – Έδεσσας. Αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της. Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 200 αμπελουργών – μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του που προέρχονται κυρίως από την κατ’ εξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».

Η VAENI συμμετείχε στη δράση με τις εξής ετικέτες:

ΝΑΟΥΣΟΥ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ, ΠΟΠ,

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ, ΠΓΕ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΡΟΖΕ, ΠΓΕ,

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΓΕ

Η GALAXY -Μαβίδου & Υιοί ΟΕ, εδώ και μισό αιώνα παράγει με σεβασμό στο καταναλωτή και την ελληνική διατροφή, προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητα και την νοστιμιά τους. Ξύδι από σταφύλι, Ξύδι από μήλα, Ξύδι και κρέμες Βαλσαμικού, Χυμός λεμονιού και Lemon Dressing, Μουστάρδες και Σάλτσες συμπληρώνουν ιδανικά κάθε φαγητό της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης κουζίνας.

ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ “Galaxy”

ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΣΥΚΟ “Galaxy”

ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙ “Galaxy”

ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΞΥΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ “Galaxy”

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΛΗ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΣ. ΒΟΤΑΝΑ

Η εταιρεία FOOD FORUM  ιδρύθηκε το 2010. Οι εγκαταστάσεις, βρίσκονται στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Παράγονται αγνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα από τους θησαυρούς της ελληνικής γης που αναδεικνύουν την αξία της μεσογειακής διατροφής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων antipasti (γεμιστές πιπεριές με τυρί, cherry, καμπανάκι, μακεδονικό πράσινο πιπεράκι, πιπεράκι honey), μανιτάρια, αγκινάρες κλπ. και στη συσκευασία και τυποποίηση ελιάς, (πράσινες, καλαμών, μαύρες Αμφίσσης, ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και γεμιστές).

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν είναι τα εξής:

CHERRY ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

CHERRY ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ «HONEY” ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

CAPONATA ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΑΣΤΕΣ ΕΛΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΙΗ ΕΛΙΑΣ ΣΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Η EURICOM HELLAS, εξειδικεύεται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση ρυζιού, με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια. Οι εγκαταστάσεις της είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και βρίσκονται στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, την μεγαλύτερη ορυζοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας. Tα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην Γερμανία είναι τα εξής:

ΡΥΖΙ NYXAKI ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ JASMINE ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ BASMATI ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ PARBOILED ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ PARBOILED ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΕΥΤΟΠΙΑ

ΡΥΖΙ BASMATI ΜΕ ΚΕΧΡΙ ΕΥΤΟΠΙΑ

H ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ δραστηριοποιείται στο χώρο του κρέατος, από το 1997. Με την εμπειρία της στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, υλοποιεί το 2001 επένδυση κάθετης μονάδας σφαγείου και επεξεργασίας κρέατος. Το 2008 προστίθεται δραστηριότητα παραγωγής ποιοτικών αλλαντικών, από φρέσκα διαλεχτά Ελληνικά κρέατα, που παράγονται στο χώρο. Λαμβάνοντας υπόψη την υγιεινή διατροφή, τα αλλαντικά ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ παρασκευάζονται με ελάχιστο αλάτι, χαμηλά λιπαρά και χωρίς γλουτένη. Η υψηλή ποιότητα κρεάτων, οι άριστες ποιοτικά πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, καθώς και ο συνεχής έλεγχος που εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, δημιουργεί μία ξεχωριστή σχέση του καταναλωτή με τα προϊόντα.

Τα προϊόντα προς παρουσίαση ήταν  τα εξής:

ΧΟΙΡΙΝΗ Μ/Ο ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΟΥΤΙ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΠΕΤΑΛΟ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΡΑΣΑΤΟ