Το Athens ESG Forum, το συνέδριο της BOUSSIAS που προσεγγίζει ολιστικά το θέμα της μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον, επιστρέφει δυναμικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 20 Ιουνίου, με πλούσιο περιεχόμενο και ένα lineup διακεκριμένων ομιλητών.

Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η εφαρμογή της οδηγίας CSRD. Η οδηγία CSRD σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο πλαίσιο των εταιρικών δημοσιεύσεων και εκθέσεων και στη διασφάλιση της ορθότητας των μη οικονομικών καταστάσεων. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή ESG πρακτικών είναι πλέον προαπαιτούμενο, ώστε κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, να παραμείνει ανταγωνιστική και να εξασφαλίσει απρόσκοπτη πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του ESG ενόψει και της εφαρμογής της CSRD θα παρουσιαστεί στο Φόρουμ, μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνελ με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου δυο sustainability experts παγκοσμίου φήμης θα βρεθούν στην Αθήνα:

Ο Sasja Beslik, συγγραφέας του best-seller “Where the Money Tree Grows” (2021) και συντάκτης του εβδομαδιαίου newsletter “ESG on a Sunday”, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους thought leaders στον τομέα του Sustainable Finance, βοήθησε καταλυτικά στην άνοδο των επενδύσεων ESG στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί Young Global Leader από το World Economic Forum (2011), ενώ έχει παρασημοφορηθεί από τον Βασιλιά της Σουηδίας για την εξαιρετική συμβολή του στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα (2016).

Ο Josep Bohigas, ένας από τους κορυφαίους urban sustainability experts στον κόσμο, διευθυντής του agency που έχει αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια της Βαρκελώνης, μιας από τις πρώτες πόλεις που έβαλαν ψηλά στην agenda το θέμα της βιωσιμότητας. Πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας, ως ιδρυτικό μέλος του αρχιτεκτονικού στούντιο BOPBAA μεταξύ άλλων ηγήθηκε της επέκτασης του Μουσείου Thyssen στη Μαδρίτη, ενώ εκπόνησε το πρόγραμμα κοινωνικής στέγης Forum και τον σχεδιασμό του θεάτρου El Molino στη Βαρκελώνη.

Μαζί με τους Sasja Beslik και Josep Bohigas, στο συνέδριο θα συμμετέχουν δεκάδες Sustainability & ESG experts, οι οποίοι θα ανακοινωθούν προσεχώς. Περισσότερες πληροφορίες στο www.athens-ESG-forum.g