Στο συμμετοχικό εργαστήριο του προγράμματος PS Lifestyle που διοργανώθηκε από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά που αποτελούν τους εταίρους του έργου, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά την τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις ενεργειακές παρεμβάσεις που υλοποίησε η Περιφερειακή Αρχή για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως το σχέδιο δράσης για τις πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, η δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στο Μεσολόγγι καθώς και η έλευση του φυσικού αερίου που αποτελεί μεταβατικό καύσιμο προς την πράσινη ανάπτυξη.

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές του 21ου αιώνα και οι συνέπειές της επηρεάζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας . Η ευαισθητοποίηση όλων μας κρίνεται αναγκαία προκειμένου να περιορίσουμε τη κατανάλωση εκπομπών αερίου μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε μια υγιή και βιώσιμη περιβαλλοντική κοινωνία για τις μελλοντικές γενιές. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα». τόνισε ο κ. Ζαΐμης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκε η εφαρμογή PSL, η οποία υπολογίζει το ανθρακικό αποτύπωμα του καθενός ενώ ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής