Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στα Λουτρά Αιδηψού (αίθουσα Πολιτισμού “Μελίνα Μερκούρη”) η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».

Την εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά και πλέον έγκυρα για τη Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων, στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, στην παραγωγική τους δραστηριότητα καθώς και στη Δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν έτσι, μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαδικασία υποβολής και υλοποίησης των δράσεων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ κ. Νικόλαος – Ανδρέας Μώρος.

Την παρουσίαση των δράσεων πραγματοποίησαν ο κ. Χρήστος Ταξίδης (Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ, Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ) και ο κ. Αλέξανδρος Τσορώνης (Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ και Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ)

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Μαραγκός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού κ. Θεόδωρος Ρουμελιώτης.