Κορυφαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS)

Η Κλασική Ολυμπιακή Διαδρομή Αναβίωσε 127 Χρόνια μετά στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά πρωταγωνίστησε το  Σάββατο 27 Μαΐου 2023 φιλοξενώνταςένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, στην παραλία Βοτσαλάκια. Εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023, βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες κολύμπησαν στον Αγώνα Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water και οι μικροί φίλοι της θάλασσας συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα 500μ.

Οι κολυμβητικές δράσεις που έγιναν στον Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας. Σταυρούλας Αντωνάκου, του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, του Συμβούλου του Δημάρχου Πειραιά, κ. Νίκου Γέμελου, του Πρόεδρου του Ο.Π.Α.Ν., κ. Ιωσήφ Βουράκη και του αργυρού Ολυμπιονίκη και τεχνικού συμβούλου κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Κ.Ο.Ε., Σπύρου Γιαννιώτη.

Η διεξαγωγή των αγώνων εντάχθηκε στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και έγιναν με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) καιτου Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Η αρχή της κολυμβητικής δράσης έγινε στις 10:15 το πρωί με εκατοντάδες χαμόγελα παιδιών που κολύμπησαν την απόσταση των 500μ. στην παραλία Βοτσαλάκια.

Αναβίωση Ιστορικής Κολυμβητικής Διαδρομής του 1896

Ο Δήμος Πειραιά και πάλι πρωτοπόρος, πραγματοποίησε στη συνέχεια, στις 10:30 το πρωί, την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον αγώνα αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water συμμετείχαν βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες.

Ανταγωνισμός και Σπουδαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ.

Περισσότεροι από 100 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά και το διακύβευμα ακόμα πιο σημαντικό καθώς οι αθλητές / τριες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες κορυφαίες διοργανώσεις:

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
  • Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
  • Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
  • Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Ανδρών

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Γυναικών

Αποτελέσματα Open Water Ανά Κατηγορία

Official Sports Supplier ήταν η SportAdore.

Official Supporters ήταν οι Minoa Water, Metropolitan Hospital, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ), Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής.

Χορηγοί της ΚΟΕ ήταν οιEllaktor Group, Deloitte.

Στην ομαλή διεξαγωγή και ροή των αγώνων συνέβαλαν επίσης, η Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ (Rescue Team Delta) και φυσικά οι εθελοντές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το Sports Production ανέλαβαν οι ActiveMedia Group και Progame.