Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης, το Association ”La Maison d’Antoinette” – «Το Σπίτι της Αντουανέττας» διοργανώνει για τέταρτη χρονιά πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Μαθητές από Δημοτικά και Γυμνάσια της περιοχής της Αλεξανδρούπολης, που διδάσκονται τη Γαλλική γλώσσα στα δημόσια σχολεία και σε Κέντρα ξένων γλωσσών ετοίμασαν για το κοινό μια όμορφη γιορτινή εκδήλωση στο πλαίσιο των Ελευθερίων. Καθώς η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, τα παιδιά τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν θέατρο και διαβάζουν ποίηση στα Γαλλικά .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002 με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνογαλλικής φιλίας καθώς και την προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας και του Γαλλικού Πολιτισμού. Έχει ενεργή δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με πολυάριθμες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε κοινό όλων των ηλικιών και πραγματοποιούνται ετησίως.