Μετά την περσινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κέρκυρα, αποτελούμενη από την Ένωση Ξενοδόχων Κερκύρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Fraport Hellas, στην Dubai 2020 και την συνάντηση με την αεροπορική εταιρία Flydubai, η απευθείας σύνδεση του νησιού μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικά με την πόλη του Dubai είναι γεγονός. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη & Σάββατο, αρχής γενομένης από το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων, η Flydubai, προσκάλεσε αντιπροσωπεία να εκπροσωπήσει την Κέρκυρα σε ένα workshop που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στην παρουσίαση του νησιού μας, στους κύριους ταξιδιωτικούς πράκτορες των ΗΑΕ.
Στο workshop που έλαβε χώρα σε συνεδριακή αίθουσα εντός των κεντρικών γραφείων της Flydubai, την παρουσίαση της Κέρκυρας ανέλαβαν εκ’ μέρους της Περιφέρειας η κυρία Άντζελα Κροκίδη, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο κύριος Χρήστος Κατσιγιάννης Δ/ντής Πωλήσεων & Marketing του Ομίλου Βούλγαρη, εκπροσωπώντας την Ένωση Ξενοδόχων Κερκύρας.
Εκ’ μέρους της Fraport Hellas παρέστησαν η κυρία Κατερίνα Πολάτου Airline Marketing & Development Manager και ο κύριος Χάρης Φίλος Air Service Development Manager.
Επίσης η Πρεσβεία της χώρας μας εκπροσωπήθηκε από τον εμπορικό ακόλουθο της, κύριο Δημήτρη Θωμόπουλο και την κυρία Χρυσάνθη Λεβέντη.
Η παρουσίαση περιελάβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό συνοδευόμενο από videos με τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία του νησιού, ενώ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους 35 παρευρισκόμενους πράκτορες.
Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους καθώς και κλήρωση όπου προσφέρθηκαν πακέτα δωρεάν διαμονής στο νησί μαζί με δωρεάν εισιτήρια που προσέφερε η Flydubai.
Η αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε την έκθεση ATM (Arabia Travel Market) 2023, όπου το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν σημαντικότατο για το νησί μας. Μεγάλος αριθμός πρακτόρων πέρασαν και ζήτησαν πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και τα αξιοθέατα του νησιού.
Στο χώρο του περιπτέρου των Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Flydubai κύριο Jeyhun Efendi όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η προσπάθεια αυτή να αποδειχθεί επιτυχημένη και μακροχρόνια.
Τονίστηκε ιδιαίτερα από τον κύριο Efendi ότι οι υποψήφιοι επισκέπτες εκτός των πρακτόρων, επηρεάζονται σημαντικά τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Social Media (Facebook, Instagram) καθώς και από σημαντικούς influencers του Αραβικού κόσμου, τους οποίους και σκοπεύουν να προσκαλέσουν (προσφέροντας τους δωρεάν τα εισιτήρια) να επισκεφθούν το νησί. Ζήτησε δε την βοήθεια μας για την φιλοξενία των influences ώστε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τον προορισμό.
Επισημάνθηκε από την πλευρά του ότι θα πρέπει τα ξενοδοχεία μας να αποκτήσουν έντονη και αδιάληπτη παρουσία στα Social Media & Google Ads, με στόχευση τους κατοίκους των ΗΑΕ.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλουμε ως Ένωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εταιρία Fraport να αποδώσει ώστε η συνολική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος να αποδειχθεί θετική.