Το φουτουριστικό πρωτότυπο Alfa Rοmeo Carabo του 1968, το οποίο βασίζεται στη θρυλική 33 Stradale, κυριαρχεί στη βιτρίνα του διάσημου οίκου μόδας LARUSMIANI κλέβοντας τις εντυπώσεις στην εβδομάδα design του Μιλάνο.

Η πόλη του Μιλάνο αποτελεί διαχρονικά την πρωτεύουσα του design στην Ευρώπη. Με αφορμή τo φετινό Milan Design Week (17-23 Απριλίου), η Alfa Romeo σε συνεργασία με τον διάσημο Ιταλικό οίκο LARUSMIANI, κλέβουν τις εντυπώσεις μέσω μιας ξεχωριστής συνεργασίας. Με σημείο αναφοράς το φουτουριστικό πρωτότυπο Carabo που σχεδίασε ο οίκος Bertone το 1968 και το οποίο βασίζεται στη θρυλική 33 Stradale, ο οίκος LARUSMIANI εγκαινιάζει τη νέα του Boutique στην οδό MonteNapoleone, έχοντας ως σημείο αναφοράς της το ξεχωριστό μοντέλο που εξέπληξε το κοινό, τόσο με τις γραμμές του, όσο και το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα του.  Ο οίκος LARUSMIANI με περισσότερα από 100 χρόνια ζωής εκπροσωπεί την Ιταλική κομψότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ με την επιλογή της Alfa Romeo Carabo εγκαινιάζει το πρόγραμμα “The Automotive Gallery”, μέσω του οποίου θα προβάλλονται στο κατάστημα στοιχεία από το χώρο του αυτοκινήτου. Φυσικά μια τέτοια προσπάθεια στο Μιλάνο, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα μοντέλο της Alfa Romeo, της μάρκας που όπως και ο οίκος LARUSMIANI είναι συνδεδεμένη με την υψηλή αισθητική, το design, την ποιότητα και την κομψότητα.

Σχεδιασμένη από τον θρυλικό σχεδιαστή, Marcello Gandini που συνεργάστηκε με τον οίκο Bertone, το πρωτότυπο Carabo βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo 33 Stradale, ενός εμβληματικού μοντέλου που παραμένει από το 1967 και μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την υψηλή αισθητική του και την άψογη ισορροπία των όγκων που διαθέτει. Η Alfa Romeo Carabo όπως και η 33 Stradale έχει λιγότερο από ένα μέτρο ύψος, όμως σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής όλες οι καμπύλες επιφάνειες έχουν δώσει τη θέση του σε ευθείες γραμμές στο πρωτότυπο. Κάθε αισθητικό κομμάτι στη Carabo είναι απόλυτα «καθαρό», ενώ το design του μοντέλου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά άλλα μοντέλα, όχι αποκλειστικά της Alfa Romeo.

Το όνομα Carabo του πρωτοτύπου είναι εμπνευσμένο από το Carabus auratus, ένα είδος σκαραβαίου με εντυπωσιακό ”μεταλλικό” χρώμα. Σε αυτό βασίστηκε και το πρωτότυπο με το ιδιαίτερο πράσινο ”φωσφοριζέ” πράσινο και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες. Η δεκαετία του 1960 χαρακτηρίστηκε για την Alfa Romeo και από τις ιδιαίτερες επιλογές χρωμάτων, αλλά και τις καινοτόμες λύσεις για τη βαφή αυτοκινήτων που εξέλιξε η Ιταλική μάρκα.

Με αφορμή την παρουσία της Alfa Romeo Carabo στη βιτρίνα της LARUSMIANI, ο κ. Raffaele Russo, Managing Director της Alfa Romeo στην Ιταλία δήλωσε: ”Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του φουτουριστικού πρωτοτύπου Carabo αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του Milan Design Week. Ως εξαιρετικό δείγμα του διαχρονικού Ιταλικού design, το μοναδικό αυτό έκθεμα του Μουσείου της Alfa Romeo στο Arese έρχεται περισσότερο από ποτέ κοντά στο κοινό, σηματοδοτώντας ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στον τομέα της σχεδίασης αυτοκινήτων”.