Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέροντας τα παρακάτω:

”Αγαπητοί αναγνώστες,
Σας καλωσορίζω στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την πολυνησιακή ελληνική περιφέρεια, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνικού Τουρισμού.
Κάθε χρόνο, αυτή η περιοχή κερδίζει την πρώτη θέση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, θεμέλιο και μοχλό της ελληνικής οικονομίας. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (islandcomplexes). Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος και 40 ακόμα νησιά, οι πιο δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί και διεθνή destinationbrands, κατέρριπταν τα τελευταία χρόνια το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα όλων των εποχών το 2019.
Μέχρι που το 2022 έγινε το «θαύμα» και, διαψεύδοντας τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον χρόνο επανόδου στις προ πανδημίας επιδόσεις, στο Νότιο Αιγαίο ξεπεράσαμε κατά 15% το ορόσημο του 2019, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στην Ευρώπη.

Αλλά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι πολλά περισσότερα από δείκτες και αριθμούς. Είναι ήλιος και θάλασσα. Είναι η φιλοξενία στα καλύτερά της. Είναι η Ιστορία και ο πολιτισμός (culture). Τα ίχνη που άφησε κάθε πολιτισμός (civilization) στο πέρασμά του από αυτό το σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής.
Είναι τα ντόπια, αυθεντικά προϊόντα; η Γαστρονομία των νησιών που, και με τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας (EuropeanRegionofGastronomy 2019), καλλιεργούμε συστηματικά με ρίζες στην παράδοση και με το βλέμμα στην καινοτομία.

Στο Νότιο Αιγαίο, χτίζουμε σήμερα την επόμενη μέρα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα πλέγμα έργων καινοτομίας για τον Τουρισμό του Αύριο, με Αειφορία και Βιωσιμότητα: Σε συνεργασία με τον Όμιλο Tui και το TuiCareFoundation η Ρόδος μετασχηματίζεται στον πρώτο αειφόρο προορισμό παγκοσμίως και σε έναν φάρο (beacon) βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η Αστυπάλαια λειτουργεί την πρώτη e-mobilityεφαρμογή, το “ASTYBUS”. Η Τήλος πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης παγκοσμίως (86%) και zerowaste. H Χάλκη, το πρώτο νησί μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματοςτης χώρας, το πρώτο GR-ecoisland. Η Σύρος με το δυναμικό και σύγχρονο οικοσύστημα “Aegean Neorion Innovation Center”.
Ένα, ένα, όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κάνουν άλματα στο μέλλον”.