Συνεχίζουν, για τεταρτη ημέρα, την απεργία τους οι ντελιβεράδες στη Wolt – Τι ζητούν

Η απεργιακή κινητοποιήση ξεκίνησε το Σάββατο και θα συνεχιστεί έως και σήμερα Δευτέρα, με συγκέντρωση στα γραφεία της Wolt στις 14:00, όπου οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν νέα συνάντηση με την εργοδοσία προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με την μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία.

Έχουν προηγηθεί δύο μοτοπορείες την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι οποίες οργανώθηκαν αυθόρμητα από τους ιδιους τους εργαζόμενους, ενώ την κινητοποιήση στηρίζουν συνδικάτα και σωματεία βάσης, όπως η Συνέλευση Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και το Συνδικάτο Επιστιτισμού Τουρισμού.

Σημειώνεται πως λόγω των κινητοποιήσεων, από το Σαββατοκύριακο, η πλατφόρμα της Wolt λειτουργεί με προβλήματα και καθυστερήσεις. 

Οι εργαζόμενοι, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.