Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) για το 2023, συμμετείχε, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Εύβοιας, η κα Δέσποινα Καραμπέτσου. Την εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο 1 Απριλίου φιλοξένησε το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Οι εργασίες της Γ.Σ. εστίασαν στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες από τα Επιμελητήρια μέλη. 

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του ΕΕΔΕΓΕ, παρά το ρευστό περιβάλλον διεθνώς, παραμένει η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η συνδιαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις ικανότητες των γυναικών και θα απορρίπτει στερεότυπα, προκαταλήψεις και διακρίσεις. Η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου έκανε γνωστό ότι το ΕΕΔΕΓΕ πιστεύοντας στη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την κατά τόπους εκπαίδευση των γυναικών ανά την Ελλάδα, σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα.