Πρόσκληση απηύθυνε το Τμήμα Διοικητικής  Επιστήμης  και Τεχνολογίας  της Σχολής  Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  προς τον Πρόεδρο του Δικτύου  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», κ. Κων/νο Σκριάπα, οικονομολόγο και Σύμβουλο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να συμμετέχει με εισήγησή του στην Ημέρα Καριέρας που διοργανώνει το Τμήμα την  Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 5:00 μ.μ. έως 7:00μ.μ.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κώστας Σκριάπας  θα αναπτύξει το θέμα:

” Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ως μοχλός Αναπτυξιακής Δυναμικής και επιχειρηματικότητας”  , δεδομένου ότι οι Οργανώσεις αυτές δημιουργούν όραμα, έμπνευση και δημιουργικότητα στον σύγχρονο επιχειρησιακό κόσμο, διεκδικώντας  με επιτυχία εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, που τους μετατρέπουν σε επιχειρηματικότητα και αναπτυξιακή δυναμική, ενώ θεωρούνται, πλέον, ως αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος , σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δημιουργία της γενιάς του Αύριο

Στις Ημέρες Καριέρας, στις οποίες συμμετέχουν προπτυχιακοί και  μεταπτυχιακοί φοιτητές, αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες και άλλοι επιστήμονες, προσκαλούνται έγκριτοι επιστήμονες της ελεύθερης αγοράς, υψηλής αναγνωρισιμότητας,  επιτυχημένοι  και καταξιωμένοι στον κλάδο τους, οι οποίοι και μπορούν  να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις , τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να έχουν οι σημερινοί επιστήμονες ,προκειμένου ,όχι μόνο να αναπτύξουν δεξιότητες και μια επιτυχημένη επιστημονική καριέρα, αλλά παράλληλα να αναπτύξουν μια πορεία που να σέβεται τις αρχές της επιστήμης , της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και να προσφέρουν θετικά στον Άνθρωπο και στο  κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα και τον κόσμο ,ως παγκόσμιοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κώστας Σκριάπας , έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Συνέδρια, Σεμινάρια, Ημερίδες εντός και εκτός Ελλάδος, ως εισηγητής, για θέματαπου αφορούν το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Οικονομία, την Ανάπτυξη και τον Εθελοντισμό.

Συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές Οργανώσεις και Επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης και διοργανώνει πολλές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Οικονομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με Εθελοντικές Οργανώσεις  σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσει δράσεις για μια Ευρώπη των λαών, την ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της προόδου και παρεμβαίνει σε κεντρικό εθνικό επίπεδο, αλλά και ευρωπαϊκό, πάνω σε θέματα ορθολογικής αξιοποίησης των πόρων για την Ελλάδα και την Κοινωνία των Πολιτών, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ανάπτυξης., ενώ συνεργάζεται με πολλά Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια ,μεγάλα ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, παγκόσμιους επιστημονικούς οργανισμού κ..α.

 Καλείται ως Μέντορας, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω σε θέματα Εθελοντισμού, Δικτύωσης, Κοινωνικής Οικονομίας και Συνεργατισμού .

Έχει συστήσει Επιστημονικές Επιτροπές, με διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίες ασχολούνται με τους 17 παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ ,θεωρείται, από τους πιο αξιόπιστους και αποτελεσματικούς εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και  καλείται για διαλέξεις σε πολλά μέρη της Ελλάδος, αλλά και στο εξωτερικό, συμβουλεύει Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και γενικά χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού στο χώρο όχι μόνο της κοινωνίας, αλλά κυρίως στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων, για τον τρόπο και τη φιλοσοφία των δράσεών του, που έχουν διεθνή και παγκόσμιο ορίζοντα.

Το παράδειγμα του Δικτύου «Περραιβία»  και η συμβολή του στις πολιτικές του μέλλοντος

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κώστας Σκριάπας  θα παρουσιάσει τον ρόλο που διεκδικεί, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κοινωνία των Πολιτών, που, πλέον, χαρακτηρίζεται από υψηλή εξειδίκευση και έχει στις τάξεις της καταξιωμένα στελέχη, που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια τον Άνθρωπο, αναδεικνύουν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και αποτελούν τον τέταρτο κοινωνικό πυλώνα, μαζί με την δημόσια οικονομία , την ιδιωτική οικονομία και τα πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία  του Δικτύου «Περραιβία»,

έναν- υψηλής αναγνωρισιμότητας – αναπτυξιακό θεσμό, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εθνικής σημασίας, όπως τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα των περίφημων Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  ( φέτος διοργανώνει το 5ο  Συνέδριο), διοργάνωση διεθνών Forums για τον Πολιτισμό του Ανθρώπου και την Ειρήνη στον κόσμο,  προωθεί διακρατικές συνεργασίες, συνεργάζεται και υποστηρίζει  πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι τακτικό Μέλος στο περίφημο  Ευρωπαϊκό  Δίκτυο Europa Nostra, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και  το Δίκτυο Alda, ενώ βραβεύτηκε το 2019, σε πανελλήνια ψηφοφορία,  με το Βραβείο Bravo 2019 , γιατί με τις δράσεις του δημιουργεί την Ελλάδα του Αύριο και συμβάλλει στη δημιουργία έξυπνων πόλεων.

Ήδη ,έχει μετεξελιχθεί  σε ένα  «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού, όπου  συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος, των Τεχνών, του Πολιτισμού , της έρευνας, της διανόησης   και των Επιστημών, του παραγωγικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να οραματιστούν, αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής  και κοινωνικής προσφοράς, στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και χαίρει της  εκτίμησης και του σεβασμού   σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις  και πρωτοβουλίες του .

Με εκτίμηση

Το  Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»