Την Τετάρτη 22/02/2023 διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα.
Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας, καθώς δεν έχει απαντήσει επίσημα στο αιτημά μας για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.
Οι εποχικά εργαζόμενοι βιώνουν τραγικές καταστάσεις μιας και είναι χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο έως και Μάιο.
Με μόλις 3 μήνες επιδότηση γίνεται αντιληπτό σε όλους πως δεν μπορεί κάποιος να επιβιώσει τους χειμερινούς μήνες ειδικά αυτόν τον χειμώνα. Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, του επισιτισμού, των καταλυμάτων παραμένουν στα χαρτιά καθώς αυτές των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των καταλυμάτων δεν έχουν κυρυχθεί υποχρεωτικές ενώ αυτή του Επισιτισμού (που λήγει μεθαύριο) στην πράξη καταστρατηγείται λόγω έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!!
Καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας.
Στην ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και σ’ αυτήν των καταλυμάτων δεν προβλέπονται 3ετίες αλλά ετήσια προσαύξηση προϋπηρεσίας και είναι ένα άρθρο το οποίο συμφωνούμε και συνυπογράφουμε με τους εργοδότες και είναι άρθρο της σύμβασης που κηρύσσεται την τελευταία 4ετία ως γενικώς υποχρεωτική.
Η επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετία στους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά και στην εστίαση.
Το εφάπαξ αποτελούσε μια ομπρέλα για τους εργαζόμενους καθώς η επισφάλεια στο επάγγελμα μας ειδικά στις ηλικίες 50 και άνω καθιστούν την επαναπρόσληψη μας σχεδόν αδύνατη.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σόλωνος 87-89, 10679, Τηλ.: (210) 3637767 – 3637756, Fax: (210) 3637456, E-mail: info@poeet.gr
FEDERATION PANHELLENIQUE DES TRAVAILLEURS DE L’ALIMENTATION ET DU TOURISME
PAN-HELLENIC FEDERATION ΟF WORKERS IN FOOD AND TOURISM SECTOR
87 – 89 SOLONOS STR., ATHENS
Και φυσικά η είσοδος 80.000 μετακλητών εργατών από τρίτες χώρες στον κλάδο μας για πρώτη φορά.
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν διακατεχόμεθα από ρατσιστικές φαμφάρες, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε πως ενώ η επίσημη ανεργία στη χώρα μας είναι στο 11,4%, ενώ υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι επαγγελματίες του κλάδου που παραμένουν εκτός εργασίας λόγω των παραπάνω προβλημάτων, γιατί δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα από την Κυβέρνηση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τις κενές θέσεις.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως η Κινητοποίηση στις 22/02/2023 θα είναι η αρχή και πως ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί ενόψει της τουριστικής σαιζόν.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 22/02/2023 ΣΤΙΣ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.