Με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και άλλων επισήμων, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ, πραγματοποίησε την ετήσια Εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικης Πίτας,

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις – Γεώργιος Λουτριώτης στον χαιρετισμό του και στις ευχές για το Νέο Έτος επεσήμανε την ήδη διαπιστούμενη ανάκαμψη και τις θετικές προοπτικές για την φετινή περίοδο, ενώ απευθύνθηκε ειδικά στον παρόντα Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους του κλάδου για την ψήφιση του σχετικού νόμου που αντιμετωπίζει πολλές από τις λειτουργικές εκκρεμότητες και δίνει νέες δυνατότητες αποδοτικότερης εκμετάλλευσης των σκαφών.

Κοπή Πίτας – (από αριστερά) : Βουλευτής κα Αικατερίνη Μονογιού, Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Πατήρ Ιωσήφ, Πρόεδρος ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, Βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής κ. Βασίλειος Σπανάκης Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ χαιρέτισε και τους παρόντες πολιτικούς και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής είναι θετικά τα μηνύματα, σημαντικές οι επιτευχθείσες ρυθμίσεις, αλλά η δραστηριότητα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να γίνει ευρύτερα ανταγωνιστική, χρειάζεται ακόμη διαδικαστικές βελτιώσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις και εντονότερη διεθνή τουριστική προβολή. Επίσης ευχαρίστησε όλα τα μέλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους δώδεκα περιφερειακούς εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ σε όλη της Ελληνική περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι όλη η Εκδήλωση της Πίτας είναι σε συνεχή διαδικτυακή προβολή μέσω ΖΟΟΜ για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και τα μέλη και άλλοι επαγγελματίες ανά την Ελλάδα.