Ημερίδα με θέμα «Υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, στην Κομοτηνή.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και με τη συμμετοχή της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού & Αξιολόγησης  ΕΣΠΑ και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠεΠ ΑΜΘ (ΕΥΔ ΠεΠ ΑΜΘ).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σ. Σπυρίδων. Την ευθύνη συντονισμού είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε, η μελέτη «Αποτίμηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ», που εκπονήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας που συνήψαν οι δύο φορείς τον Οκτώβριο του 2021.

Τα συμπεράσματα της μελέτης θα αξιοποιηθούν από τους Δήμους για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των νέων ΒΒΑ, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα).

Παρουσιάστηκε επίσης η  ειδική ηλεκτρονική σελίδα που δημιουργήθηκε από την ΠΕΔ ΑΜΘ, η οποία παρέχει συστηματική ενημέρωση – πληροφόρηση στους Δήμους και τους φορείς της περιφέρειας για όλες τις εξελίξεις των προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Ξάνθης Γ. Γκαράνης και Μ. Τσέπελης και στελέχη των δήμων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.