Σε νέα ώθηση στις αμφίδρομες τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Ν. Κορέας αναμένεται να συμβάλλει το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Σύνδεσμος ΗΑΤΤΑ με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Γραφείων της Κορέας, ΚΑΤΑ (Korea Association Travel Agents).

Η υπογραφή του Συμφώνου αποτελεί προϊόν προεργασιών και εκτενών συζητήσεων που είχε τη δυνατότητα να διεξάγει ο ΗΑΤΤΑ με τους Συνδέσμους ταξιδιωτικών γραφείων χωρών από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του μεγάλου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ενώσεων Ταξιδιωτών Γραφείων, WTAAA, που διεξήχθη στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η συνεργασία των συμβαλλόμενων τουριστικών φορέων στην υποστήριξη και ενίσχυση της διμερούς τουριστικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε φορέα και σε συνάρτηση με το νομικό πλαίσιο των δύο χωρών.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφόρησης στον τομέα του τουρισμού και σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αρχών που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των τουριστικών αγορών και τη διευκόλυνση των επαγγελματικών επαφών με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών