Στις 8 Νοεμβρίου, οι ηγέτες του τουρισμού από όλο τον κόσμο θα συγκληθούν εκ νέου, ώστε να εξετάσουν τους τρόπους επανασχεδιασμού του μέλλοντος του κλάδου και της οικονομικής του ανάπτυξης, καθώς ο πλανήτης αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση.

Ειδικότερα, στη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση υπουργών τουρισμού στον κόσμο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της World Travel Market, θα συμμετέχουν υπουργοί, προϊστάμενοι του κλάδου, εκπρόσωποι της νεολαίας και εμπειρογνώμονες, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τίτλο Rethinking Tourism.

Η Σύνοδος Κορυφής του 2022 θα παράσχει ένα επίκαιρο φόρουμ για τον Π.Ο.Τ., το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού και τους υπουργούς της κυβέρνησης που εκπροσωπούν κάθε περιοχή σε όλο τον κόσμο, για να ενωθούν με τους ηγέτες του τουρισμού από τον ιδιωτικό τομέα και να μοιραστούν ιδέες, να διαμορφώσουν μελλοντικές πολιτικές και να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα θίξουν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι συνέπειες της πανδημίας, η έλλειψη προσωπικού, οι θέσεις εργασίας, η βιωσιμότητα, ο τουρισμός χωρίς αποκλεισμούς και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στις χώρες και στις κοινότητες.

Τέλος, η σύνοδος κορυφής θα προσφέρει μια ευκαιρία σε νέες φωνές με φρέσκες ιδέες να προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις και να δείξουν τον δρόμο σε καινοτόμες προοπτικές.