Το διεθνές συνέδριο XVII SOLANACEAE2022“The XVII International Conference on the Plant Family of Solanaceae (SOL2022)” θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 5η Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Porto Palace Θεσσαλονίκη.

Διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί από πανεπιστημιακά, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες τάσεις της έρευνας και τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών σε θέματα, που έχουν ως αντικείμενο όλες τις πτυχές των ειδών της Οικογένειας Solanaceae, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, που εκτείνονται από την καλλιέργεια έως τη βελτίωση και τη διατήρηση της ποιότητας των Οπωροκηπευτικών. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, τα συνέδρια SOLANACEAE είναι ετήσια με προηγούμενες συναντήσεις τα τελευταία 6 χρόνια στην Ευρώπη (Ισπανία), Ασία (Ταϊλάνδη) και Ασία (Ισραήλ).

Το SOLANACEAE2022 διοργανώνεται από τον Ομότιμο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άγγελο Κανελλή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και τον καθηγητή Mondher Bouzayen (École Nationale Supérieure Agronomique De Toulouse, France) σε στενή συνεργασία με την επιστημονική οργανωτική επιτροπή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του XVII SOLANACEAE2022 θα καλύψει όλες τις πτυχές της έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της φυσιολογίας και της ανατομίας, της καλλιέργειας, των βιοτικών και αβιοτικών καταπονήσεων, της μετασυλλεκτικής φυσιολογίας, της ποιότητας των Οπωροκηπευτικών SOLANACEAE και της αποθήκευσης, των Τεχνολογιών Omics (γονιδιωματική, μεταγραφομική, πρωτεομική, μεταβολομική), Γενετική, Μοριακή Βελτίωση και Βιοποικιλότητα, Επιγενετική, Βιοτεχνολογία και Εφαρμοσμένη Έρευνα. Πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων, το συνέδριο έχει προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητών από 18 χώρες, ξεπερνώντας τους 200 συμμετέχοντες. Για την προβολή του Συνεδρίου, έχει ήδη ετοιμαστεί σχετική ιστοσελίδα (https://sol2022.web.auth.gr/)  και έχει διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε περισσότερους από 1900 παραλήπτες, που εργάζονται σε ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της αλλοδαπής.