Ακόμα μια έκπληξη από την Jeep, η οποία στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, μετά το νέο Avenger, παρουσιάζει και το πρωτότυπο Jeep Avenger 4×4 Concept.

Το κλείσιμο της παρουσίασης του Christian Meunier, CEO της Jeep®, στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, επεφύλασσε ακόμα μια σημαντική ανακοίνωση με την αποκάλυψη του πρωτότυπου 4×4 Concept.

«To Avenger σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση 4×2 να προσφέρει ήδη τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης σε κάθε διαδρομή που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Όμως δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα εφαρμογής ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος 4×4 σε ένα τόσο συμπαγές όχημα με δυνατή προσωπικότητα», δήλωσε ο κ. Meunier κατά την αποκάλυψη του πρωτοτύπου Jeep Avenger 4×4 Concept.

Το πρωτότυπο 4×4 Concept συνδυάζει το στιλ, τις δυνατότητες και την καινοτομία σε μια συμπαγή πλατφόρμα, δίνοντας το ξεκάθαρο στίγμα του νέου μέλους που θα ενταχθεί στο προσεχές μέλλον στην οικογένεια των μοντέλων 4xe της Jeep.

Εξωτερικά το 4×4 Concept φέρει μια σειρά “off-road” χαρακτηριστικών, όπως οι γάντζοι πρόσδεσης, τα φαρδύτερα φτερά και τα ελαστικά με χωμάτινο προσανατολισμό. Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται με ακόμα καλύτερη γωνία προσέγγισης (21ο αντί 20ο), γωνίες ράμπας και διαφυγής 20ο και 34ο αντίστοιχα και απόσταση από το έδαφος που υπερβαίνει τα 200χλστ.

Στο μπροστά μέρος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία για το αμάξωμα, αλλά και επιπλέον φωτιστικά σώματα. Το καπό έχει δεχθεί ειδική επίστρωση ώστε να εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός, ενώ προστατευτικό φιλμ προστατεύει σχεδόν το σύνολο του αμαξώματος.  

Παράλληλα με το Avenger 4×4 Concept παρουσιάζεται και ένα νέο, πρωτότυπο σύστημα πρόσδεσης φορτίου στην οροφή, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ, πρακτικό και ανθεκτικό. 

Το πρωτότυπο αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση των θρυλικών δυνατοτήτων των μοντέλων της Jeep στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, προσφέροντας ένα συνδυασμό όπου ο αγοραστής επωφελείται από ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, ακόμα περισσότερη ελευθερία και περισσότερη διασκέδαση και όλα αυτά οδηγώντας σχεδόν σε απόλυτη ησυχία.

Με τον κ. Meunier να συμπληρώνει για το εντυπωσιακό πρωτότυπο: «Εδώ στο Παρίσι δείξαμε ότι έχουμε ήδη έτοιμη μια πλήρη γκάμα, νέων, ικανών και εξηλεκτρισμένων οχημάτων 4×4. Όλα αυτά με έναν ξεκάθαρο στόχο: να γίνουμε η νούμερο ένα μάρκα εξηλεκτρισμένων SUV στον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας ώστε να κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας Zero Emission Freedom.»

Το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger εντάσσεται στην ήδη 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων της Jeep στην Ευρώπη.