Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στους αγώνες της σειράς Run Greece του ΣΕΓΑΣ, ως θεσμικός συνεργάτης του. Συγκεκριμένα, οι δρομείς που αγωνίστηκαν το πρωί της Κυριακής 2/10/22, στις διοργανώσεις Run Greece Λάρισα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας) και Run Greece Πάτρα (Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α΄), είχαν την ευκαιρία να λάβουν στις τσάντες τους ενημερωτικό υλικό για τις δρομικές διοργανώσεις της Κύπρου, στις μεγάλες πόλεις του νησιού αλλά και στην ενδοχώρα.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να υλοποιηθεί και στον αγώνα Run Greece Iωάννινα, την Κυριακή 9/10/22 και ώρα 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Πύρρου. Σας περιμένουμε να αθληθούμε και να λάβουμε μια πρώτη γεύση από τις δρομικές διοργανώσεις της Κύπρου.

Μέχρι τότε, τρέξτε ξεκινώντας από εδώ: https://www.visitcyprus.com/index.php/el/discovercyprus/sports-training/running #visitcyprus #runincyprus

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 24.9.22

Με ένα πλατύ  χαμόγελο η Κύπρος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά  στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, το Σάββατο 24/9/22, 10.00 με 14.00

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου ήταν και φέτος  συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των  Μορφωτικών και Πολιτιστικών Ιδρύματα και τις Πρεσβείες 13 Ευρωπαϊκών χωρών – μελών  του δικτύου Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης / European Union National Institutes for Culture EUNIC Αθήνας!

Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσαν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και της Κυπριακής διαλέκτου, μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, να συνομιλήσουν με τους φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα με κυπριακές «πινελιές».