Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο στα ταξίδια παρουσίασε η Κύπρος με εφαρμογή του από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2021.

Οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο πρωτόκολλο προορισμού (13/8/21), αφορούν στα εξής:

1. ερώτηση 1, προστίθεται o δεύτερος πίνακας που αναφέρει τις προϋποθέσεις εισόδου των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών με παραπομπή στην ερώτηση 3, στην οποία εξηγείται πλήρως το πλαίσιο που αφορά σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

2. ερώτηση 4, προστίθεται η τελευταία παράγραφος, η οποία αναφέρει: “Πριν το ταξίδι, οι κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Κορωνοιού – EU DCC (European Union Digital Covid Certificate), χρειάζεται να συμπληρώσουν τις ζητούμενες πληροφορίες της πλατφόρμας Cyprus Flight Pass (βλ. ερώτηση 2).

To Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Κορωνοιού – EU DCC (European Union Digital Covid Certificate) δεν χρειάζεται να αναρτηθεί στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Ο ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος στην περίπτωση παροχής ψευδούς πληροφόρησης και σε τέτοια περίπτωση, θα υποβληθεί σε κυρώσεις, κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

Οι ταξιδιώτες δύνανται ακόμη να υποβληθούν σε τυχαίους εργαστηριακούς ελέγχους κατά την άφιξή τους και υποχρεούνται να ακολουθούν όλα τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στον προορισμό.