To Connect Tourism & Travel Event, η επιτυχημένη διοργάνωση για την προβολή του προορισμού στη διεθνή τουριστική αγορά ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός Θεσσαλονίκης!

Με πρώτη στάση το Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 6 Δεκεμβρίου 2022, το Thessaloniki Convention Bureau σχεδιάζει και υλοποιεί μια σειρά από event δικτύωσης και επιχειρηματικών συναντήσεων με στόχο τη δυναμική προώθηση της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής σε αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες τουριστικές αγορές.

Η ενίσχυση του ενδιαφέροντος και η ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στις υποδομές φιλοξενίας και τις νέες υπηρεσίες, η τόνωση υπαρχόντων και η δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχέσεων, αλλά και η ανάπτυξη άλλων αγορών στην ΠΚΜ αποτελούν τους στόχους της ημερήσιας αυτής Β2Β εκδήλωσης που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και του Tel Aviv Convention Bureau και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Με κριτήριο το έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, τα δεδομένα των αφίξεων και διανυκτερεύσεων των τελευταίων ετών  και την εξαιρετική συνδεσιμότητα, επιλέχθηκε το Τελ Αβίβ ως η πόλη από την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι του το CONNECT on Tour.

To Connect on Tour| Tel Aviv θα πραγματοποιηθεί στο πιο μοντέρνο και σύγχρονο boutique ξενοδοχείο του ομίλου Brown Hotel Collection, το ΒοΒο Hotel, το οποίο βρίσκεται στην επιβλητική Rothschild  Boulevard στην καρδιά του Tελ Αβίβ. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Προκαθορισμένες συναντήσεις με εγγυημένο ελάχιστο αριθμό 12 συναντήσεων με Ισραηλινούς hosted buyers
  • Networking lunch
  • Ξενάγηση στην πόλη – powered by Tel Aviv Convention Bureau

Τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν ως και 20 τουριστικές επιχειρήσεις, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και παράλληλα, να δημιουργήσουν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δικτύωσης.  

Για κάθε ενδιαφερόμενο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ σημειώνουμε ότι προϋπόθεση για τη δυνατότητα συμμετοχής αποτελεί η εταιρεία να δραστηριοποιείται κυρίως  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Ασλάνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Thessaloniki Convention Bureau αναφέρει: «Το πλάνο ενεργειών του Thessaloniki Convention Bureau για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και προώθησης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συμμετοχές και δράσεις προβολής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, Β2Β forum άλλα και διοργάνωση event στη Θεσσαλονίκη με προσκεκλημένους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, διοργανωτές συνεδρίων και δημοσιογράφους.

Θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη προβολή και διείσδυση του προορισμού σε παραδοσιακές και νέες αγορές σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με την ΠΚΜ, τις διοργανώσεις Connect on Tour με κύριο στόχο την ανάπτυξη της δικτύωσης των επιχειρήσεων της περιοχής και του προορισμού. Ξεκινώντας από το Ισραήλ, μια δυνατή αγορά για τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις μέσα στο 2023, το Thessaloniki Convention Bureau φιλοδοξεί να προβάλλει με τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού μια ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα στη διεθνή αγορά.»

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει και στηρίζει σταθερά μια κάθετη δράση προώθησης του προορισμού με πυρήνα τις προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις, μεταξύ των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς που εκπροσωπούνται μέσω του Thessaloniki Convention Bureau και ξένων αγοραστών. Έτσι, το επιτυχημένο μοντέλο CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται πλέον και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού με μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό, με πρώτη την αγορά του Τελ Αβίβ.  

Οι επιλεγμένοι buyers της Ισραηλινής αγοράς θα συμμετέχουν σε ένα ημερήσιο event για να γνωρίσουν τον προορισμό, τις υποδομές και τις δυνατότητες που προσφέρει συνολικά ο συνδυασμός της Θεσσαλονίκης με τη γύρω περιοχή και να συναντηθούν στη συνέχεια με τους επαγγελματίες που θα ταξιδέψουν για το σκοπό αυτό στο Τελ Αβίβ. Η αγορά της Θεσσαλονίκης περνάει πλέον σε φάση ωριμότητας με δυναμικές κινήσεις εξωστρέφειας, αξιοποιώντας την εμπειρία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την εγγραφή σας παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://thessalonikiconventionbureau.gr/tel-aviv/.