Με τους ομίλους ApolloHotels, BluCollection, AeonianSublimeHotels και τα ξενοδοχεία Cactus, AquariumView, IrenePalace και KolymbiaBayArt ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραβεύσεων των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων, από την Ε.Ξ.Ρ.

«Η σημερινή είναι η τελευταία και πιο πολυπληθής βράβευση από όλες όσες έχουν γίνει τους τελευταίους τρεις μήνες και αυτό δείχνει το πόσο σημαντική ήταν αυτή η πρωτοβουλία και το πόσο αγαπήθηκε από όλους. Τιμούμε εσάς και στα πρόσωπά σας, τιμούμε ταυτόχρονα και όλους εκείνους που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον τουρισμό και τη φιλοξενία, εκείνους κι εκείνες που δουλεύοντας στα επί μέρους τμήματα των ξενοδοχείων γίνονται οι άγνωστοι ήρωες και οι άγνωστες ηρωίδες του τουριστικού θαύματος του τόπου μας».

Τα λόγια αυτά, όπως ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλη Μαρκόπουλο αποτυπώνουν την αίσθηση, όπως αυτή κυριάρχησε στην τελευταία, αλλά και σε κάθε μία από τις 14 τελετές βράβευσης των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου.

Κάθε μία από τις βραβεύσεις της Ε.Ξ.Ρ. είχε ειδικό βάρος, στο επίκεντρο βρέθηκαν πρόσωπα απολύτως αφοσιωμένα στο έργο που επιτελούν μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες, και μέσα απ’ αυτό υπηρετούν και στηρίζουν συνολικά τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό. Στο ειδικό αυτό βάρος στάθηκε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Όλοι μαζί οι Ροδίτες έχουμε στα χέρια μας έναν προορισμό και προσπαθούμε να τον ανεβάσουμε πιο ψηλά. Καταφέραμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πανδημίας και να βγούμε μπροστά. Το επιτύχαμε γιατί υπάρχουν στο παρασκήνιο άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά.

Στη συλλογική μας συνείδηση δεν υπάρχουν ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι του τουρισμού. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ εσάς και συνολικά τους ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν ώστε να μπορούμε να ζούμε και να μεγαλώνουμε σε αυτό τον τόπο με ασφάλεια».

Η κα. Άντα Καραγιάννη, επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της Ε.Ξ.Ρ, στην τελευταία τελετή βράβευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της πρωτοβουλίας που κατάφερε «να αναδείξει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ τουρισμού και τοπικής κοινωνίας, το ρόλο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ως μιας ισχυρής φωνής που έρχεται όχι μόνο να ενδυναμώσει το δεσμό αυτό, αλλά και ως μια φωνή που ακούγεται, να αναλάβει την ευθύνη των προκλήσεων που φέρνει το μέλλον για τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον».

Οι βραβεύσεις

Στην τελευταία τελετή βράβευσης τιμήθηκαν οι παλαιότεροι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του ομίλου Apollo Hotels (οικογένειες Μηναΐδη – Γεωργά), του ομίλου Blu Collection (οικογένειες Καλλιουδάκη – Ροδίτη), του ομίλου Aeonian Sublime Hotels (οικογένεια Παναγιώτη Ιωαννίδη), των ξενοδοχείων Cactus & Aquarium View (οικογένεια Χρύσας Καραγιάννη), του ξενοδοχείου Irene Palace (Οικογένεια Άννας & Άντας Καραγιάννη) και του ξενοδοχείου Kolymbia Bay Art (οικογένεια Μαρκόπουλου).

Αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν και τα όσα ειπώθηκαν έχουν ως ακολούθως:

Όμιλος “Apollo Hotels

Ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναΐδης είχε προ ημερών περιγράψει πως «σ’ αυτή την τελετή θα πρέπει να βραβευθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου Apollo, διότι όλοι βρίσκονται κοντά μας σχεδόν από την πρώτη μέρα».

Τα τρία πρόσωπα του ομίλου Apollo Hotels που τελικώς βραβεύθηκαν είναι τα: Ελευθέριος Αρβανίτης, Δημήτριος Μολόχας και Σταυρούλα Φλεβάρη. Εκ μέρους των τριών, μίλησε ο κ. Ελευθέριος Αρβανίτης, εργαζόμενος επί 43 χρόνια στον όμιλο Μηναΐδη – Γεωργά.

«Είμαι κοντά τους από 13 χρονών παιδάκι. Ξεκίνησα σαν γκρουμάκι κι όταν ήρθε η ώρα πήγα φαντάρος και επέστρεψα ξανά στο Apollo. To ’82 μπήκα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και από τότε δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην απολαμβάνω τη δουλειά μου. Είναι ένας όμιλος στον οποίο μπαίνεις και μένεις μέχρι να πάρεις σύνταξη. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων ευχαριστούμε τις οικογένειες Μηναΐδη και Γεωργά για τη συνεργασία μας, το σεβασμό και την ασφάλεια που βιώνουμε κάθε μέρα και για όλη αυτή την μακριά πορεία της ζωής που περάσαμε μαζί».

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ομίλου Apollo Hotels τονίσθηκε:

«Στο πρόσωπο των τριών υπαλλήλων μας που βραβεύονται σήμερα, βραβεύεται όλο το προσωπικό μας, το οποίο είναι αυτό που με τον επαγγελματισμό και το χαμόγελο του κέρδισε την μάχη του τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και την ίδια αγάπη, να υπηρετούμε τον τουρισμό και να προσφέρουμε στους πελάτες των ξενοδοχείων μας, την μοναδική φιλοξενία που τους κάνει να αισθάνονται σαν το σπίτι τους και να έρχονται κοντά μας κάθε χρόνο.

Είμαστε περήφανοι για όλο το προσωπικό μας, την μεγάλη οικογένεια των ξενοδοχείων Απόλλων & Ερμής και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχόμαστε η νεότερη γενιά να ακολουθήσει το παράδειγμα τους.  Να έρθει να δουλέψει στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό, στον οποίον στηρίζεται οικονομία του τόπου μας. Να βάλουν και οι νεότεροι το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα που έχτισαν οι προηγούμενες γενιές όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ο τουρισμός στην Ρόδο ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον η ευημερία όλων μας».

Παρόντες στη βράβευση ήταν ο Εκπρόσωπος Εταιρείας και Υπεύθυνος Marketing των Apollo Hotels κ. Ηλίας Μηναΐδης, ο διευθυντής του Apollo Blue κ. Νικόλαος Πορτοκαλλάς και ο διευθυντής του Apollo Beach κ. Γεώργιος Κολιάδης.

d095cb11 6cac b86a b96d 9513bd060a15

Όμιλος “Blu Collection

Ο όμιλος «Blu Collection beyond luxury» είναι δημιούργημα των επιχειρηματιών Καλλιουδάκη – Ροδίτη και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Lindos Blu», Lindos Mare» και «Lindos Aqua Terra». Οι βραβευθείσες – παλαιότερες ξενοδοχοϋπάλληλοι, στις θέσεις του σέρβις και τις φροντίδας των ορόφων, είναι οι: Παναγιώτα Παρδαλού, Αναστασία Παπακωνσταντίνου και Τσαμπίκα Γιουλάκη.

Οι τρεις κυρίες μίλησαν με ειλικρινή θαυμασμό για τα ξενοδοχεία όπου εργάζονται και στα λόγια τους τόνισαν μεταξύ των άλλων:

«Μπήκα στα Blu Collection όταν ήμουν παιδί και συνεχίζω κοντά τους. Είναι τιμή να βρίσκομαι στη θέση αυτή και δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλο εργασιακό περιβάλλον που θα μ’ έκανε ευτυχισμένη. Είναι πάρα πολλά τα όσα όμορφα θέλω να πω για τους εργοδότες μου, τους ανθρώπους αυτούς που στέκονται πάντα κοντά μου, γι’ αυτό θα μείνω μόνο στο… ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Παρόντες στη βράβευση ήταν αυτοπροσώπως οι ξενοδόχοι κ.κ. Δημήτρης Καλλιουδάκης με τον υιό του Κώστα Καλλιουδάκη (μέλος της διοίκησης της Ε.Ξ.Ρ) και Μιχάλης Ροδίτης με τον υιό του Νίκο Ροδίτη. Χαιρετώντας τη βράβευση οι τέσσερις ξενοδόχοι μίλησαν εγκάρδια για τις τρεις συνεργάτιδές τους, καθώς και για όλο το προσωπικό τους. «Χωρίς τους ανθρώπους μας δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ένα ξενοδοχείο, όσο όμορφο κι αν είναι, όσο καλή κι αν είναι η θέση του δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα χωρίς τους ανθρώπους που εργάζονται, προσφέρουν και αγαπούν αυτό που προσφέρουν. Σας ευχαριστούμε όλους, ευχαριστούμε για τα χρόνια που περάσαμε μαζί, για τη συνεργασία σας και την αφοσίωσή σας».

97d9711d f66e 1fce e6db 22df1da8839f

Όμιλος Cactus Hotel & Aquarium View Hotel

Τα δύο πρόσωπα που τιμήθηκαν, ως οι παλαιότερες από το προσωπικό των δύο κεντρικών ξενοδοχείων της πόλεως Ρόδου ήταν οι κυρίες Σέβη Αλεξάνδρου και Ευγενία Γκίκα.

«Η κόρη μου ήταν 3 χρονών όταν ξεκίνησα να δουλεύω στο Cactus και τώρα είμαι γιαγιά. Ευτύχησα να γνωρίσω και να δουλέψω με τους αείμνηστους Κώστα Βασιλειάδη (ο παππούς) και Ανδρέα Καραγιάννη και τώρα συνεχίζω με την κα Χρύσα Καραγιάννη και τα παιδιά της. Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τη σπουδαία αυτή οικογένεια», είπε μεταξύ των άλλων η κα Ευγενία Γκίκα. Από την πλευρά της η κα Σέβη Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στην εκκίνηση της δουλειάς της στα δύο ξενοδοχεία αμέσως με την ολοκλήρωση των σπουδών της, ωστόσο υπό το βάρος της συγκίνησης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει λόγο της.

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος κα Μαίρη Καραγιάννη η οποία και μίλησε «για το προσωπικό που πια είναι ένα κομμάτι της οικογένειάς μας. Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς δεν είμαστε τίποτα ως εταιρεία. Χάριν σε αυτούς η εταιρεία εξελίχθηκε και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Ως οικογένεια σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και σας υποσχόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα σε ό,τι κι αν χρειαστείτε».

55f84157 42c1 c73b 75ad e71e8a0631c5

Όμιλος Aeonian Sublime Hotels

Αυτή είναι η επωνυμία του ομίλου των ξενοδοχείων του αείμνηστου Γεώργιου Ιωαννίδη, όπως μετεξελίσσονται από τον υιό του, Παναγιώτη Ιωαννίδη. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που τιμήθηκαν είναι οι κ.κ. Σταύρος Σαββάκης και Νίκος Λούπο. Στα λόγια τους εκφράσθηκαν εκ βαθέων οι ευχαριστίες προς «την οικογένεια Ιωαννίδη για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης. Βρισκόμαστε κοντά τους ήδη τα περισσότερα χρόνια της μέχρι σήμερα ζωής μας και τα όνειρα για το Αύριο στα Aeonian Sublime Hotels είναι διαρκή».

Παρών στη βράβευση των τριών ήταν ο ίδιος ο ξενοδόχος Παναγιώτης Ιωαννίδης (αντιπρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ), η ομιλία του οποίου έγινε στην αρχή της τελετής και αφορούσε στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν τα πρόσωπα για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση για την ευημερία του τόπου και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία. Παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής του ομίλου Aeonian Sublime Hotels κ. Ξενοφών Ασπράκης.

0c06c68d 5396 19a2 872d 7cbe27d11570

Ξενοδοχείο Irene Palace

Η κα. Μαρία Σαρικά υπηρετεί στο Irene Palace επί 31 χρόνια, από τη θέση της καμαριέρας.

«Η Μαρία είναι η ψυχή του ξενοδοχείου, έχει τη πτέρυγά της σαν να είναι το σπίτι της και οι επισκέπτες ερχόμενοι ψάχνουν και φωνάζουν… Μαρία!! ..Μαρία!! Όλοι και όλες την αγαπούν. Εκείνη, τους μιλάει αρχαγγελίτικα κι μ’ ένα μαγικό τρόπο όλοι οι επισκέπτες, από όποιο μέρος της Ευρώπης κι αν έρχονται, καταλαβαίνουν τα όσα τους λέει» περιέγραψε για τη βραβευόμενη συνεργάτιδά της η κα. Άννα Καραγιάννη, πρόσωπο της διοίκησης του Irene Palace.

«Μπήκα στο Irene έχοντας τα παιδιά μου στο σπίτι μικρά και τώρα φεύγω γιαγιά. Ό,τι και να πω για την οικογένεια του Irene είναι λίγο. Είμαστε εκεί μέσα όλοι μια οικογένεια, δεν τους ένιωσα ποτέ εργοδότες, είμαστε φίλοι. Έχουμε όλοι μαζί μια ωραία φιλία. Ευχαριστώ την Άννα και την Άντα για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που πάντα στεκόντουσαν δίπλα μου, σε όλες μου τις δυσκολίες» είπε μεταξύ των άλλων η κα Μαρία Σαρικά.

exr irene palace

Παρούσα στη βράβευσή της ήταν επίσης η κα Άντα Καραγιάννη, μέλος της διοίκησης του Irene Palace και επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της Ε.Ξ.Ρ. Η ομιλία της σχετικά με τις βραβεύσεις παρουσιάζεται στην αρχή του κειμένου.

Ξενοδοχείο Kolymbia Bay Art

Είναι ένα από τα ξενοδοχεία της οικογένειας Μαρκόπουλου, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του προσώπου που ήταν μπροστά σε όλες τις βραβεύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Ως η αρχαιότερη υπάλληλος του συγκεκριμένου ξενοδοχείου βραβεύθηκε η κα Δήμητρα Παπανικόλα, υπάλληλος υποδοχής επί 26 χρόνια. Η ίδια μίλησε για τη συνεργασία της με την οικογένεια Μαρκόπουλου: «Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δόθηκε από την κα Χρυσούλα για να δουλέψω μαζί τους. Κάθε μέρα πάω στη δουλειά μου με όρεξη. Με τα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει η οικογένειά μου και αυτό είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για να σε ακολουθεί στην κάθε σου μέρα. Ευχαριστώ πολύ για όλα κι εύχομαι να φτάσω στη σύνταξη συνεχίζοντας να εργάζομαι στο Kolymbia Bay Art».

Παρών στη βράβευσή ήταν ο ξενοδόχος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο οποίος και χαρακτήρισε την συνεργάτιδά του ως «αδελφή του» ευχαριστώντας την παράλληλα για τη σπουδαία συνεργασία τους.

69dfa9fd 27e3 f634 85f8 b3205b8777e9

Οι βραβεύσεις των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου ήταν μια απόφαση που ελήφθη από τη νυν διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 14 τελετές, στη διάρκεια των οποίων βραβεύθηκαν 93 ξενοδοχοϋπάλληλοι, όλοι και όλες με μοναδικές στιγμές στις διηγήσεις τους. Στις 09 Δεκεμβρίου 2022, κατά την παρουσίαση του βιβλίου ιστορίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, το χρηματικό ποσόν των 10.000 ευρώ θα κληρωθεί για να μοιραστεί σε 10 τυχερούς από τους 93 βραβευθέντες.