Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κάρπαθο και την Κεφαλονιά και την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφεραν οι κάτοικοι των δύο νησιών μας σε Αιγαίο και Ιόνιο, αναχώρησαν για Ρουμανία και Γερμανία οι φιλοξενούμενοί μας, δημοσιογράφοι/bloggers και τουριστικοί πράκτορες  που μετείχαν στα δύο  ταξίδια εξοικείωσης, που οργάνωσαν οι υπηρεσίες Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας και Γερμανίας 23- 26 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα:

•    Το  press trip στην  Κάρπαθος οργανώθηκε με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη ενός  λιγότερο γνωστού προορισμού στο ρουμάνικο  κοινό και στέφθηκε που με απόλυτη επιτυχία.Οι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι (CezarDumitru-ImperatorTravelκαιEduardTone-Tuktuk.ro) ξεναγήθηκαν σε όλο σχεδόν το νησί.Κατέγραψαν τις πανέμορφες παραλίες,γεύτηκαν την αυθεντική γαστρονομία και επισκέφθηκαν την μοναδική Όλυμπο καθώς και άλλα χωριά της Καρπάθου.

Τα αναλυτικά άρθρα των δύο δημοσιογράφων καθώς και οι αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνονται στο ευρύ κοινό των μεμονωμένων-ανεξάρτητων ταξιδιωτών, οι οποίοι αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας (πάνω από 80%),πολλοί από τους οποίους θέλουν να γνωρίσουν νέους νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Απευθύνονται επίσης και στους touroperators της Ρουμανίας, οι οποίοι θα λάβουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση από τους έγκριτους ρουμάνους δημοσιογράφους αλλά και απο την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνεργασίες με τις τουριστικές επιχειρήσεις της Καρπάθου.

Οι δύο δημοσιογράφοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κάρπαθο και την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφεραν οι τοπικοί επαγγελματίες τουρισμού, τους οποίους ο ΕΟΤ ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη του ταξιδιού.

•    Το Fam trip σε Κεφαλονιά οργανώθηκε σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Condor και την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης με συμμετέχοντες επαγγελματίες του τουρισμού (εξειδικευμένοι TourOperators καθώς και πλατφόρμα προώθησης προορισμών και επιχειρήσεων και εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων/προπονήσεων ομάδων). Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από την εικόνα του νησιού ήταν άριστες.

Συγκεκριμένα ενθουσιάστηκαν από το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχο στοιχείο την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του ορεινού όγκου του Αίνου, αλλά και από τις εντυπωσιακές παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής, προσβάσιμες από ξηρά και θάλασσα, από τα σκορπισμένα γραφικά χωριά αλλά και το ρομαντικό Αργοστόλι με την χαρακτηριστική του γέφυρα, το λιμάνι με τα σκάφη αλλά και τις ήμερες χελώνες που προσεγγίζουν τα ψαροκάικα, τον  πλατύ πεζόδρομο γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια, τις πολυσύχναστες πλατείες, έως και από την παραγωγή και γευσιγνωσία ποιοτικού κρασιού και ελαιολάδου καθώς και τοπικών χαρακτηριστικών συνταγών.

Κατά την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου οι συνεργάτες (Condor, Υπηρεσία Ε.Ο.Τ Γερμανίας, Δήμος Κεφαλονιάς) έκαναν επιμέρους παρουσιάσεις, ενώ κατόπιν ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των φιλοξενούμενων Γερμανών και των τοπικών επαγγελματιών του Τουρισμού.

Οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθ’ ότι, σύμφωνα με τα πρώτα ενθαρρυντικά σχόλια υπήρξαν επιμέρους συνεννοήσεις με τις τοπικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πακέτων προς ένταξη του προορισμού στα άμεσα προγράμματά τους.

Συζητήθηκε συγκεκριμένα η  δημιουργία προγράμματος περιηγήσεων μονοπατιών, ποδηλατικών διαδρομών, σε σύνδεση με γαστρονομία και επισκέψεις σε οινοποιεία/ελαιουργεία της περιοχής, διερεύνηση για συνεργασία για διοργάνωση γάμων στο νησί, ένταξη της Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα islandhopping στα Ιόνια Νησιά στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, ήτοι Οκτώβριο/Νοέμβριο και Απρίλιο/Μάιο, που απευθύνεται σε ομάδα-στόχο ηλικιακά 60+, (κατόπιν ωστόσο διασφάλισης θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των νησιών) και τέλος διερεύνηση για επιλογή της Κεφαλονιάς ως προορισμού προπονήσεων μικρών ομάδων διαφόρων αθλημάτων, αξιοποιώντας αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις στο νησί.

Ο ΕΟΤ ευχαριστεί τις τοπικές τουριστικές και λοιπές επιχειρήσεις που στήριξαν έμπρακτα τη φιλοξενία της ομάδας, και τους συνεργάτες κα Sonia Stamatidou, εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείαςCondor για την επιμέλεια των άψογων πτήσεων και την παρουσίαση της εταιρείας στο workshop –αναμένεται ενδεχόμενη ένταξη μιας επιπλέον απ΄ευθείας πτήσης από αεροδρόμιο της Γερμανίας για την Κεφαλονιά το 2023, τον κο Ίωνα Λιναρδάτο εκπρόσωπο του Δήμου για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και κυρίως τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενιοδόχων Κεφαλονιάς/Ιθάκης, κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το ανωτέρω ταξίδι.

Και τα δύο ταξίδια εξοικείωσης ήταν προσαρμοσμένα πλήρως στους στόχους του Ε.Ο.Τ. για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιλεγμένους συμμετέχοντες σε εξειδικευμένο προϊόν εναλλακτικών μορφών τουρισμού.