Στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά τα οποία τελέστηκαν από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Μεταφορών και Υποδομών, υπουργών, Δημάρχων και πλήθους κόσμου, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», μέσω των οποίων πλέον η διαδρομή Λιμάνι – Αεροδρόμιο θα γίνεται σε 55 λεπτά και το δρομολόγιο Λιμάνι – Σύνταγμα σε 12-13 λεπτά. Καθημερινά αναμένεται να εξυπηρετούν πάνω από 130.000 πολίτες.

Στα εγκαίνια απεύθυναν χαιρετισμούς εκτός από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ο Υφ. Υποδομών Γ. Καραγιάννης. Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ο Υφ. Υποδομών Μ. Παπαδόπουλος, ο Υφ. Ανάπτυξης Σ. Τσακίρης, ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χ. Δαμάσκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιάννη, Σ. Μελάς και Σ. Βοϊδονικόλας και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ο Πειραιάς μεταμορφώνεται, όλη η Αττική αλλάζει. Με έργα σύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον, Αυτοδιοίκηση και κεντρικό κράτος, με πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουμε τη βιώσιμη κινητικότητα σε όλη την Αττική. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής που έχουμε αναπτύξει και εμείς στην Περιφέρεια Αττικής, υλοποιούνται οραματικά έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Η δημιουργία αυτών των νέων σταθμών στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας όπου τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι έντονα, συμβάλλει ουσιαστικά και έμπρακτα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και κατά συνέπεια στη μείωση των ρύπων αλλά και στη μείωση του χρόνου μετάβασης των πολιτών στον προορισμό τους.

Επί της ουσίας πρόκειται για έργα που κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας ποιοτικότερη και πιο λειτουργική. Έργα που αποτελούν μία σημαντική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Αυτή είναι και η δική μας προτεραιότητα στη Περιφέρεια Αττικής. Τόσο στον Πειραιά όπου έχουμε υλοποιήσει σημαντικά οδικά έργα επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ αλλά και έργα ανάπλασης σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης, όσο και σε όλη την Αττική. Όραμά μας είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, να γυρίσει ριζικά σελίδα και να περάσει σε μία νέα εποχή, αυτή του μέλλοντος, της ανάπτυξης και της ευζωίας».