Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, η Emirates ανακοίνωσε την επανέναρξη των δρομολογίων στο ευρωπαϊκό της δίκτυο.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και η αύξηση της ζήτησης οδήγησαν σε «κλιμάκωση υπηρεσιών». Τα ΗΑΕ προστέθηκαν στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Ντουμπάι δεν χρειάζεται πλέον να διαμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί 77 εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων έξι φορές καθημερινά Λονδίνο Heathrow με πέντε υπηρεσίες A380, διπλές καθημερινές πτήσεις A380 προς Μάντσεστερ, δέκα  εβδομαδιαία δρομολόγια προς Μπέρμιγχαμ και καθημερινές υπηρεσίες στη Γλασκώβη.

Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για αύξηση των πτήσεων και της χωρητικότητας σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, το Δουβλίνο, το Αμβούργο, το Λονδίνο, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, το Μόναχο, η Ρώμη και η Ζυρίχη, ενώ πολλές από αυτές τις πόλεις λαμβάνουν καθημερινές πτήσεις , σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Στη Γερμανία, η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει τη συχνότητα των καθημερινών πτήσεων στο Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Μόναχο έως τις 31 Οκτωβρίου, για συνολικά 50 πτήσεις την εβδομάδα. Για την αύξηση της χωρητικότητας, οι πτήσεις μεταξύ Ντίσελντορφ και Ντουμπάι, καθώς και το Αμβούργο και το Ντουμπάι, θα εκτελούνται με αεροσκάφη A380.

Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει επίσης να επαναφέρει δρομολόγια στο παγκόσμιο δίκτυό της, ξεκινώντας με πτήσεις μεταξύ Μαλέ και Κολόμπο στις 1 Σεπτεμβρίου. Η υπηρεσία Μάλε-Ντουμπάι θα αυξηθεί σε τέσσερις καθημερινές πτήσεις έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Η Emirates πραγματοποιεί επί του παρόντος περισσότερες από 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 12 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και θα αυξήσει τις συχνότητες προς Χιούστον, Βοστώνη και Σαν Φρανσίσκο όλο τον Αύγουστο για να εξυπηρετήσει την εποχική εισροή ταξιδιωτών.

Καθώς τα παγκόσμια σύνορα ανοίγουν ξανά και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί απλοποιούνται, η Emirates επεκτείνει το δίκτυό της με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο, προσαρμόζοντας τη χωρητικότητα με τη ζήτηση σύμφωνα με τη δυναμική της αγοράς και τις συνθήκες λειτουργίας.

Η αεροπορική εταιρεία έχει επαναλάβει την εξυπηρέτηση των επιβατών σε περισσότερους από 120 προορισμούς και έχει ανακτήσει σχεδόν το 90% του προ-πανδημικού δικτύου της.

Η Emirates ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι επέκτεινε τις ευέλικτες πολιτικές κρατήσεών της έως τις 31 Μαΐου 2022. Αποκάλυψε ότι έχει επεξεργαστεί σχεδόν 3,3 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής από την αρχή της πανδημίας.