Την ευχή του η 29η Agrotica να αποτελέσει την επανεκκίνηση μιας εξωστρεφούς δραστηριότητας για το σύνολο των Ελλήνων αγροτών εξέφρασε από το βήμα των αποψινών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη διοργάνωση γιορτή του πρωτογενούς τομέα και θεσμό για την προβολή της πρωτογενούς παραγωγής και των τεχνολογικών εξελίξεων στον αγροτικό κλάδο, ενώ τόνισε πως το ότι επιστρέφει δυναμικά, με πάνω από 1.650 εκθέτες, δίνει το στίγμα της νέας εποχής, της εποχής της γνώσης, των πρόσθετων κοινωνικών αναγκών, αλλά και των προσθέτων προβλημάτων και ευκαιριών στην παραγωγή.

Τόνισε επίσης πως η μεγάλη συμμετοχή εκθετών δείχνει και τον εξωστρεφή χαρακτήρα της αγροτικής μας οικονομίας. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα συμβάλλει πολλαπλώς στην ενίσχυση της οικονομίας και αποτελεί επένδυση.

Η Agrotica επέστρεψε και φιλοξενεί νέες τεχνολογίες, το μέλλον και το όραμα για την πρωτογενή παραγωγή του τόπου, όπως τόνισε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Σημείωσε μάλιστα πως πρόκειται για την έκθεση των αγροτών, όπου συναντώνται, και εκτός από το στοιχείο της κοινωνικοποίησης, ενημερώνονται και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Τη δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για μία ακόμη φορά στην Agrotica υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως στην περιοχή παράγεται το 25% του αγροτικού ΑΕΠ της χώρας.

Ο δε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε την Agrotica κομβικό σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο και την αγροτική οικονομία, ενώ σημείωσε πως η διοργάνωση τονώνει κάθε φορά την τοπική οικονομία.

Σε μεγάλο γεγονός του αγροτικού κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναδεικνύεται η Agrotica, η φετινή διοργάνωση της οποίας είναι η πρώτη μετά την πανδημία και πολύ σημαντική, καθώς κατάφερε να προσελκύσει 1.650 εκθέτες από 49 χώρες, αλλά και ξένες επιχειρηματικές αποστολές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).

Το ωράριο της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου, είναι την Παρασκευή και την Κυριακή 10:00 – 19:00 και το Σάββατο 10:00 – 20:00, ενώ πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες είναι διαθέσιμο εντός του ΑΠΘ.