Τριάντα χρόνια συνεχούς και ιδιαίτερα επιτυχημένης παγκόσμιας δραστηριοποίησης στο physical bunkering και στο εμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων συμπληρώνει φέτος η Island Oil και το γιορτάζει με μία σειρά εκδηλώσεων.

Η αρχή έγινε από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου τα στελέχη της εταιρείας υποδέχθηκαν συνεργάτες, ανθρώπους της ναυτιλίας και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, σε μια βραδιά με λάμψη αλλά και υπερηφάνεια για τα σημαντικά επιτεύγματα της Island Oil έως σήμερα.

«Πέρα από μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε, θεωρούμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν και μια ευκαιρία για να στοχαστούμε: θέλουμε να αναλογιστούμε τι έχουμε κάνει καλά και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος Παπαβασιλείου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Island Oil.

Η Island Oil ιδρύθηκε το 1992 στην Κύπρο και μέσα από μία δυναμική πορεία ανάπτυξης διατηρεί σήμερα γραφεία σε συνολικά οκτώ χώρες και έχει ισχυρό αποτύπωμα στη διεθνή αγορά. Το γραφείο της εταιρείας στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1999, ενώ έχει ακόμα παρουσία σε Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα και Ουκρανία.

«Θελήσαμε να ξεκινήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσει μας από την  Ελλάδα. Άλλωστε εδώ ανοίξαμε το πρώτο μας γραφείο εκτός Κύπρου και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για όλους του καλούς συνεργάτες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε ο κ. Παπαβασιλείου.

Με περισσότερα από 120 άτομα προσωπικό γραφείων σε 8 χώρες και πάνω από 150 άτομα σε πληρώματα πλοίων, με 12 ιδιόκτητα πλοία και 3 σταθμούς προμήθειας καυσίμων σε Κύπρο, Ισραήλ και Ρουμανία, τα 30 χρόνια λειτουργίας της Island Oil δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή ιστορία ανάπτυξης μιας εταιρείας με σταθερούς ρυθμούς σε υγιή βάση, αλλά και η ιστορία μιας εταιρείας που επιλέγει να δίνει μέρισμα από την ανάπτυξη στους ανθρώπους της και στην κοινωνία και προτάσσοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθρωποκεντική κουλτούρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του σήμερα αλλά και τις προκλήσεις του αύριο, ο όμιλος Island Oil αναγνωρίζει την ανάγκη να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμά του και να απεμπλακεί σταδιακά από τα ορυκτά καύσιμα. Για τον σκοπό αυτό, διερευνά τη δυνατότητα να προσφέρει εναλλακτικές και πιο βιώσιμες λύσεις καυσίμων στο εγγύς μέλλον και συνεργάζεται με μια ερευνητική ομάδα που μελετά το υδρογόνο ως εναλλακτικό καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Παράλληλα, επενδύει σε μια κοινοπραξία που ερευνά τρόπους εισαγωγής του βιομεθανίου ως καυσίμου σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μικρά πλοία, οχήματα κ.λπ.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των πελατών κατά 20% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και να αυξήσουμε τον όγκο μας σε 3.000.000 mt έως το 2026», είπε ο κ. Παπαβασιλείου, περιγράφοντας τους επιχειρηματικούς στόχους της Island Oil για τα επόμενα χρόνια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια της εταιρείας θα συνεχιστούν στην Κύπρο στις 23 Σεπτεμβρίου και στη Σιγκαπούρη στις 6 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, επισκεφτείτε το https://www.island-oil.com

30yearsIslandOil Rokkos