Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από Έλληνες και ξένους επενδυτές η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. με στόχο να διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σχημάτων στη διαγωνιστική διαδικασία ανακοινώνει την παράταση του ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου Ωκεανίδα στην Ακτή Βουλιαγμένης.

Ως νέα προθεσμία υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Να υπενθυμίσουμε ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη τουριστικής ή/και επισιτιστικής επιχείρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις και η συνολική αναβάθμιση και ανακαίνιση του ακινήτου. Η διάρκεια της εκμίσθωσης προβλέπεται για 10 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας της ΕΤΑΔ με τον ανάδοχο.

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το προς εκμίσθωση ακίνητο αποτελείται από γηπεδική έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο «Ωκεανίδα» που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ.. Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης το ακίνητο εντάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Γ’.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Διαγωνισμού, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΤΑΔ εδώ.

%CE%A9%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1 1