Τον Αύγουστο ενεργοποιήθηκαν συνολικά 49.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, σημειώνοντας αύξηση κατά 4% συγκριτικά με τον αριθμό των επιταγών που ενεργοποιήθηκαν στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Επίσης, ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 5.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός τον φετινό Αύγουστο ήταν η Εύβοια με 6.498 επιταγές, καταγράφοντας αύξηση 223% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Ενδεικτικά, οι 25 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου 2022 είναι οι εξής:

%CE%B4%CF%85%CF%80%CE%B11
%CE%B4%CF%85%CF%80%CE%B12

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Ιουνίου 2022 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ergasias-kai-koinonikon-upotheseon/demosia-uperesia-apaskholeses-d-up/parohoi-tourismou

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

κτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.