Με περιεχόμενο και ουσία στην ατζέντα της, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ECTAA στα Χανιά, αναλύοντας θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής που άπτονται όλων των κρατών – μελών της Ένωσης, αλλά και ζητήματα επικαιρότητας, σχετικά με τις τάσεις της τουριστικής ροής και των οικονομικών αιτημάτων που προέκυψαν από την δυσχερή περίοδο για τον τουρισμό.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ECTAA Preferred Destination, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το οποίο για το 2022 τιμά την χώρα μας, προβάλλοντάς την σε όλη την Ευρώπη. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης συνάντησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, δηλώνοντας ικανοποιημένος, τόσο από την εξέλιξη του προγράμματος Preferred Destination, όσο και για να αναφέρει ότι οι ετοιμασίες για το ECTAA Bi-Annual Meeting, το οποίο θα φέρει τα μέλη της ECTAA στην Ελλάδα ξανά τον Νοέμβριο, βρίσκεται οργανωτικά στην τελική του ευθεία.

Ευχαρίστησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που συνέβαλαν καθοριστικά αυτή την θερινή τουριστική περίοδο στην αύξηση της τουριστικής ροής προς την χώρα μας.

O HATTA, σε αυτό το πλαίσιο, ανέλαβε την διοργάνωση της συνεδρίασης στα Χανιά, καθώς εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ECTAA από τον Αντιπρόεδρό της Μάριο Καμμένο, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση.

Στα Χανιά βρέθηκε με συντονιστικό ρόλο ο Πρόεδρος της FedHATTA και Deputy Director ECTAA Λύσανδρος Τσιλίδης.
Οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν σε δύο πόλεις της Κρήτης, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, με την υποστήριξη αντίστοιχα της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Ν. Χανίων, και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ρεθύμνου.

Στις κοινωνικές εκδηλώσεις του προγράμματος, συμμετείχαν, από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων οι κ.κ. Γιαννούλης Μανώλης (Πρόεδρος), Σταματάκης Μανώλης (Αντιπρόεδρος), Παπαδάκης Κυριάκος (Γραμματέας), Κατάκης Δημήτρης (Έφορος), Καψαλάκης Αλέξανδρος και Τζαμουρτζόγλου Κυριάκος (Μέλη του ΔΣ).
Από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ρεθύμνου οι κ.κ. Στράτος Μπερέτης (Πρόεδρος), Στ. Γαλανάκης (Αντιπρόεδρος), Μ. Σκλαβουνάκης (Γραμματέας).

Επίσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, η  Αντιδημάρχος τουρισμού Ρέθυμνου κ. Μπιρλιράκη, ο Προέδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ Τσακαλάκης, και ο Διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδας της Aegean κ. Π. Επιτροπάκης.