Ομιλία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου για την οδική ασφάλεια και τις πράσινες μετακινήσεις στην κατασκήνωση “ΦΤΕΛΙΟ”, τις νέες τεχνολογίες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

Σχετικά, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας όπου τίθενται, επίσης, σε εφαρμογή και σύγχρονα ευφυή συστήματα μεταφορών:

«Στην Αστυπάλαια, το πρώτο Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί της Μεσογείου, συνδυάζουμε τις πράσινες με τις έξυπνες μεταφορές. Ο στόχος είναι όλα τα αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα στο νησί να είναι ηλεκτρικά, δηλαδή να μη χρησιμοποιούν βενζίνη. Τα νέα μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό και έρχονται σε σένα μόλις τα ‘’φωνάξεις’’, εξοικονομώντας ενέργεια».  

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως θέμα νοοτροπίας που αφορά στη συμπεριφορά όλων μας στο δρόμο, είτε ως οδηγοί αυτοκινήτου είτε ως οδηγοί ποδηλάτου είτε ως πεζοί.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα παιδιά ετοίμασαν ζωγραφιές και βίντεο με θέμα ‘’Μεταφορές στο Μέλλον: Μέσα από τα μάτια των παιδιών’’. Το υλικό θα παρουσιαστεί σε ειδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο στο Αρχοντικό Βούρκα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ενώ προβλέπεται να αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.