Τις 10.300 φτάνουν οι πτήσεις που ακυρώνει η British Airways για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου, και αφορούν δρομολόγια κοντινών αποστάσεων, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αερομεταφορέα.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 30.000 πτήσεις αφαιρούνται συνολικά από το πρόγραμμα πτήσεων της εταιρίας για την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος 2022.

Οι ακυρώσεις αφορούν τα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτουικ και τα αεροδρόμια πόλεων.

Οι ελλείψεις προσωπικού, οι απεργίες καθώς και οι αναρρωτικές άδειες εξαιτίας του κορωνοϊού αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρίες να περιορίζουν τα δρομολόγιά τους σε ένα καλοκαίρι που η ζήτηση εκτοξεύεται. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών καυσίμων, ανεβαίνουν.

Η ένωση προστασίας καταναλωτών της Βρετανίας Which? Travel, εξέφρασε το «κατηγορώ» της για την British Airways, η οποία, όπως επισημαίνεται από την Which? απέτυχε να διαχειριστεί το θερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Η British Airways, επισημαίνει η Which?, συνέχισε να προωθεί και να πουλά πτήσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήσεις, ακόμη κι αν χιλιάδες πελάτες της αντιμετωπίζουν συνθήκες χάους από τις ακυρώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει δώσει προσθεσμία μέχρι την Παρασκευή στις αεροπορικές εταιρίες να προβούν σε ακυρώσεις πτήσεων χωρίς να χάσουν τα σλοτ τους.