Με δύο ρεκόρ διαδρομής και ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα συνεχίζεται ο Διεθνής Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600». Το σουηδικό «Allegra» έθεσε ρεκόρ διαδρομής για την κατηγορία multihull (53:36:02) ενώ το γερμανικό «Rafale» «έσπασε» το περσινό ρεκόρ του «Atalanta II» στα monohull (σκάφη με μία γάστρα) καθώς τερμάτισε σε 63:02:20.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ιταλικού ιστιοφόρου ήταν 71:54.00. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί το «AETHER», το οποίο, προς το παρόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις κατηγορίες IRC και ORC Double Handed. Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα ολοκληρωθεί με την Τελετή Λήξης το προσεχές Σάββατο (16/7), στο Λαύριο.   

Το σουηδικό καταμαράν «Allegra», με μέση ταχύτητα 11,3 κόμβων, διένυσε την απόσταση των 600 ν.μ. σε 53 ώρες, 36 λεπτά και 02 δευτερόλεπτα και τερμάτισε μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, χθες, αργά το απόγευμα, στις 19:36:02. Η συμμετοχή των multihull σκαφών δείχνει ότι το Αιγαίο Πέλαγος, με τις δεκάδες νησιά και τις βραχονησίδες, αποτελεί ιδανικό στίβο και για αυτή την κατηγορία σκαφών.