Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες για τη Λευκάδα στο θαλάσσιο τουρισμό σκαφών, όπως διαμορφώνονται με το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, το οποίο κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς, θα βρεθούν το τριήμερο 6-8 Ιουλίου 2022 στο επίκεντρο μεγάλης διασυνοριακής εκδήλωσης, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο πλαίσιο του έργου Interreg AI SMART.

«Είμαστε περήφανοι που η Λευκάδα μας επιλέχθηκε από τους Ιταλούς και Έλληνες εταίρους του διασυνοριακού έργου Interreg AI SMART, για να φιλοξενήσει την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση του έργου μετά την υγειονομική κρίση των δύο τελευταίων χρόνων.

Και αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, καθώς 2,5 χρόνια μετά από την καθοριστική εναρκτήρια συνάντηση στο Μπάρι της Ιταλίας το Δεκέμβριο του 2019, όπου ‘αναζωογονήσαμε’ το έργο του Τουριστικού Καταφυγίου Νυδρίου για την Π.Ε. Λευκάδας, η σκληρή δουλειά μας και η συνέπειά μας αναγνωρίζονται και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Ξεχωρίσαμε σε υπερθετικό βαθμό και έτσι, αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό γεγονός, που για 3 ημέρες θα συγκεντρώσει την προσοχή της Αδριατικής και του Ιονίου και όσων εμπλέκονται με το θαλάσσιο τουρισμό, γίνεται στη Λευκάδα μας.

Την μεγάλη μας πρόοδο σε ότι αφορά στην κατασκευή του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Interreg, οι εταίροι του έργου AI SMART, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι» τονίζει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, αξιοποιεί την παρουσία πολιτικών και ειδικών το συγκεκριμένο τριήμερο στο νησί, και διοργανώνει έναν ειλικρινή διάλογο με φορείς, διαχειριστές λιμένων & μαρινών και τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τα νησιά μας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς το έργο AI SMART που υλοποιεί, εκτός της κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου στο Νυδρί, περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των smart τεχνολογιών, αλλά και τη δικτύωση των υποδομών φιλοξενίας σκαφών της Λευκάδας με αντίστοιχες υποδομές στην Αδριατική και το Ιόνιο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και προς κάθε ενδιαφερόμενο με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Webex: https://bit.ly/3nsX5kp.

Το έργο «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας» υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την εταιρεία SABO S.A. Η χρηματοδότηση είναι από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου), συνολικού προϋπολογισμού για την Π.Ε. Λευκάδας 3.600.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020. Στην Πράξη AI SMART επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια της Απουλίας (Ιταλία) και στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου.