Πάνω από 1000 πτήσεις ακυρώνει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa εξαιτίας απεργίας που κήρυξε για σήμερα το προσωπικού εδάφους του αερομεταφορέα.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακυρώνει περισσότερες από 1.000 πτήσεις από και προς τους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο τις επόμενες ημέρες λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους σήμερα Τετάρτη.
Περίπου 134.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από τις ακυρώσεις μέχρι και την  Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα.

Η Verdi, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γερμανίας, κάλεσε το περίπου 20.000 προσωπικό εδάφους που απασχολεί η Lufthansa να πραγματοποιήσει μονοήμερη απεργία την Τετάρτη για να αυξήσει την πίεση στις εν εξελίξει μισθολογικές διαπραγματεύσεις.
Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Lufthansa Μίχαελ Νίγκεμαν επέκρινε την κίνηση αυτή. «Η πρόωρη κλιμάκωση μετά από μόλις δύο ημέρες διαπραγματεύσεων σε έναν γύρο συλλογικών διαπραγματεύσεων που μέχρι στιγμής ήταν εποικοδομητικός προκαλεί τεράστια ζημιά», δήλωσε. «Επηρεάζει τους επιβάτες μας κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των ταξιδιών και επιβαρύνει επιπλέον τους εργαζομένους μας σε μια ήδη δύσκολη φάση της αεροπορικής κίνησης», συμπλήρωσε.

Εκτός από τους κόμβους στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, επηρεάστηκαν επίσης οι πτήσεις από και προς το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Βρέμη, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη και την Κολωνία.

Οι επιβάτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναβάλουν τον προγραμματισμό τους δεν θα πρέπει να προσέλθουν στα αεροδρόμια, διότι «ελάχιστα ή καθόλου» γκισέ εξυπηρέτησης θα είναι ανοιχτά, προειδοποίησε η εταιρεία.

Η Verdi δήλωσε ότι αναμένει υψηλό επίπεδο συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης.
Ο επικεφαλής της απεργίας της Verdi, Marvin Raschinsky, δήλωσε ότι αναμένει επίσης επιπτώσεις και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, καθώς τα άτομα που απεργούν παρέχουν υπηρεσίες και σε άλλες εταιρείες.

Η Lufthansa έχει αναγκαστεί να καταργήσει χιλιάδες πτήσεις από και προς τους εθνικούς κόμβους της, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, αυτό το καλοκαίρι λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.