Παρά το πρόσφατο χάος στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να επιλέγουν τις ευρωπαϊκές διακοπές της τελευταίας στιγμής αντί για άλλους προορισμούς όταν κάνουν κράτηση για πολυτελείς αποδράσεις φέτος.

Τα δεδομένα από τους ταξιδιωτικούς ειδικούς υψηλών προδιαγραφών, το Unforgettable Travel , υπογραμμίζουν ότι το 89% όλων των κρατήσεων που έγιναν μέχρι στιγμής το 2022 αφορούσαν αναχωρήσεις φέτος, με μόνο το 11% να αφορά το 2023 ή μετά.

Με το φετινό καλοκαίρι να είναι το πρώτο χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το 2019, αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες επιθυμούν να ξεκινήσουν ξανά την εξερεύνηση του κόσμου το συντομότερο δυνατό.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι, από τις κρατήσεις που έγιναν για φέτος, οι περισσότερες επιλέγουν έναν ευρωπαϊκό έρωτα, με άλλες πολυτελείς διακοπές να γίνονται κράτηση για το 2023.

Ειδικός στις πολυτελείς διακοπές παγκοσμίως, το Unforgettable Travel αποκαλύπτει ότι ο ευρωπαϊκός προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι είναι η Κροατία, με τη χώρα να έχει άρει όλους τους περιορισμούς από τις 3 Μαΐου.

Τον προορισμό διακοπών στα Βαλκάνια ακολουθούν στενά η Ελλάδα, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία που συγκεντρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Και, υπογραμμίζοντας πόσο δημοφιλείς αποδεικνύονται οι πολυτελείς ευρωπαϊκές διακοπές αυτό το καλοκαίρι, στο top 10 βρίσκονται επίσης η Τουρκία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αντίστοιχα.

Η εταιρεία προβλέπει ότι αυτές οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι αποτέλεσμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να προσεγγίζουν τα ταξίδια με προσοχή. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι προτιμούν να παρακολουθούν την κατάσταση πριν κάνουν κράτηση για διακοπές εκ των προτέρων, ιδιαίτερα λόγω της πρόσφατης πανδημίας και της χαλάρωσης των περιορισμών.

Ενώ εξακολουθούν να γίνονται κρατήσεις για άλλους προορισμούς διακοπών εκτός Ευρώπης για αναχωρήσεις του 2022, αυτές είναι για αργότερα μέσα στο έτος ή για το 2023, με τους πιο δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς να είναι η Ταϊλάνδη, η Κένυα, η Καμπότζη, το Βιετνάμ και η Ινδονησία.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κράτηση για αυθεντικές εμπειρίες.