Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Συλλόγου Φίλων της Σχολής «Χορός Κάτω από τα Άστρα», έπειτα από δυο χρόνια «απουσίας», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες φίλοι και δωρητές συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών σε μαθητές και σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall της Σχολής και κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Τους προσκεκλημένους, που κατέκλυσαν το χώρο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάρης Τσογκαρλίδης, ενώ το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale.

Ο κ. Lansdale αναφέρθηκε στο παρελθόν και το μέλλον της Σχολής, που είναι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάρης Τσογκαρλίδης αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου στη Σχολή και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν εντατικά για τον επιτυχημένο φετινό φιλανθρωπικό χορό, ιδιαίτερα τις κυρίες της Επιτροπής Γυναικών (GSS) για την άρτια διεκπεραίωση κάθε λεπτομέρειας, καθώς και τους πολλούς δωρητές. «Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι να γίνει ο Σύλλογος ακόμη πιο ενεργός για να μπορέσει να βοηθήσει έμπρακτα τη Σχολή τόσο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα καταφέρουμε, έτσι, να συνεχίσουμε το πολύτιμο έργο των προκατόχων πρόεδρων αλλά και όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων που προηγήθηκαν.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και να γίνουν όλοι κοινωνοί της ανεκτίμητης προσφοράς της Σχολής στην εκπαίδευση και την κοινωνία, να ενισχύσουμε περαιτέρω το έργο της Σχολής και να το προβάλλουμε. Ευθύνη όλων μας είναι να στηρίξουμε και να δώσουμε ώθηση σε όσους εργάζονται ώστε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή να αναπτύσσεται διαρκώς. Ο φετινός φιλανθρωπικός χορός αποζημίωσε τους συμμετέχοντες για τα δυο χρόνια ‘απουσίας’ και ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων απευθύνω ένα θερμό ευχαριστώ για τη διάθεση προσφοράς και την αναγνώριση του έργου, που γίνεται στη Σχολή μας».

Για την εμπειρία τους από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή μίλησαν δυο εκ των αποφοίτων, η Ειρήνη Αργυριάδου και η Κέλλυ Χαρίτου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Συλλόγου Φίλων, Μαριαντίνα Ιερισσιώτου, αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα μέλη της Επιτροπής.