Ο Δήμος Σκοπέλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.) διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη και προστασία της σύγχρονης ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάδειξη και Προστασία της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο κτήριο του «ΟΡΦΕΑ» και

την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κτηρίου «Ψηφιακή Γωνιά» στον Αγνώντα Σκοπέλου.

Η «Ψηφιακή Γωνιά» είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το ναυάγιο «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» που βρίσκεται στον Πάνορμο Σκοπέλου. Διαθέτει συσκευές εικονικής πραγματικότητας (VR) για «εικονική» κατάδυση στο ναυάγιο, ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), σχέδια του ναυαγίου, καθώς και πληροφοριακό υλικό για το ναυάγιο «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» αλλά και για άλλα ναυάγια στην θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου θα διοργανώσει δύο δωρεάν καταδύσεις στο ναυάγιο «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στις 11:00 και στις 13:30.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι ένα check dive και να είναι Advanced Open Water Divers (30m)”.

Δήλωση συμμετοχής στο: info@sporadesdiving.gr

Χορηγός Επικοινωνίας: Skiathoslife.gr