Σκοπός του Forum ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω προβολής και προώθησης των premium προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων

Την προβολή και την προώθηση premium προϊόντων – επτά ευβοϊκών επιχειρήσεων – στην Αραβική Χερσόνησο στήριξε το Επιμελητήριο Εύβοιας κατά την υλοποίηση του 1ου Forum Premium Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Στερεά Ελλάδα – Η καρδιά της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του ευ ζην». Οι ευβοϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν με την Περιφέρεια στο Forum και για τις οποίες το Επιμελητήριο ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς τους, ήταν οι εξής : V. ROUBIS SINGLE MEMBER LLC, ΕΛΥΜΝΙΟΝ ΡΟΔΙ ΙΚΕ, KTHMA ΤΟΥΡΤΟΥΛΑ, ΜΠΟΥΤΣΑΞΗ ΜΑΡΙΑ (FARMA SARLI), ΚΕΝΤΡΗΣ ΑΕ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ, ASKADA FARM. Την όλη προσπάθεια των ευβοϊκών επιχειρήσεων για την προώθηση των προϊόντων τους στην Αραβική Χερσόνησο στήριξε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

Το εν λόγω Forum που διοργανώθηκε και στηρίχθηκε οικονομικά από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Sofitel Obelisk της μητρόπολης και πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Ντουμπάι.

Σκοπός του ήταν τόσο η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω προβολής και προώθησης των premium προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων ως του μεγαλύτερου αναξιοποίητου εθνικού κεφαλαίου της Ελλάδας εν γένει και της Στερεάς Ελλάδας ειδικότερα, όσο και η ανάδειξη των τουριστικών προορισμών με αναφορά στο τρίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία στην Αραβική Χερσόνησο.  Την όλη πρωτοβουλία στήριξε και συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας και με την παρουσία του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Ηλίας  Μπουρμάς.

Κατά την διάρκεια του Forum όπου η Περιφέρεια παρουσίασε τις σπάνιες τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα  και τα μοναδικά της προϊόντα – με τις κριτικές να είναι εξαιρετικές – οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων παρουσίασαν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους και πραγματοποίησαν προκαθορισμένα Β2Β ραντεβού με παρευρισκόμενους αγοραστές υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων στην αραβική αγορά συνεργατών της διοργανώτριας εταιρείας CONCIDER CONSULTANSY. Την διοργάνωση συμπλήρωσε ιδανικά, Γαστρονομικό Δρώμενο από τον πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, με θέμα «Καλωσορίσατε στην κουζίνα της Στερεάς Ελλάδας – Η μαγεία της γεύσης και η υπεραξία της γαστρονομίας» που είχε ως αντικείμενο την βαθύτερη γνωριμία των buyers με όλον τον πλούτο της Στερεοελλαδίτικης κουζίνας, αλλά και την ανάγκη σύνδεσης της γαστρονομίας με την τοπική ταυτότητα την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό.  

Το συμπόσιο παρουσίασε ο εκδότης του περιοδικού Ellines in Emirates και δημιουργός της ομώνυμης εταιρείας κ. Γιώργος Γιαννάκης.