Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας ο κ. Αντώνης Νταβαριάς, Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Φορέα.

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων ERGON SHOWGROUND EVENT HALL, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα στα Παλαιά Βόλου, με επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης – στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των Νομών της περιφέρειας ευθύνης του Συνδέσμου στο Εθνικό Κοινοβούλιο, εκπρόσωποι των επικεφαλής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος, εκπρόσωποι των Οικονομικών και Παραγωγικών Φορέων και εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης, των Τραπεζών και των Στρατιωτικών Αρχών –  προηγήθηκε η Κλειστή Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου, το πρόγραμμα της οποίας περιλάμβανε και την εκλογή νέας Διοίκησης στον Σύνδεσμο.

Η παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην παρούσα χρονική συγκυρία, υπό τις καταιγιστικές διεθνείς γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τα δομικά προβλήματα της διεθνούς αλλά κυρίως της εγχώριας αγοράς ενέργειας, τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της εγχώριας Βιομηχανίας και της Μεταποίησης και την εμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων και κλυδωνισμών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, έδωσε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τέθηκαν καίρια ερωτήματα από το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος κ. Συριανό Αθανάσιο, τα οποία κλήθηκε να απαντήσει. Από τις απαντήσεις του Υπουργού αλλά και από την ολιγόλεπτη συζήτηση του – μετά το πέρας της εκδήλωσης – με τον κ. Νταβαρία, έγινε φανερή η πρόθεση της Κυβέρνησης για την άμεση στήριξη τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων μέσω της απορρόφησης μέρους της επιβάρυνσης της ενεργειακής κρίσης, με μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν/υλοποιηθούν από τον επόμενο κιόλας μήνα.