Εκπρόσωποι του γερμανικού τουριστικού ομίλου RTK είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου στη Β.Ελλάδα και ιδανικού city break προορισμού, αλλά και το πλήθος των θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει στον επισκέπτη η Πιερία.

1

Η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σε συνεργασία με την αλυσίδα τουριστικών γραφείων RTK και την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, πραγματοποίησε ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη και την Πιερία, από 18 έως 23 Ιουνίου 2022, με στόχο την γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού με τους προορισμούς και τον συνδυασμό αυτών σε υπάρχοντα πακέτα διακοπών.

2
3

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να επισκεφθούν το Μουσείο του Λευκού Πύργου, να ενημερωθούν για την πολυτάραχη ιστορία της πόλης, να γνωρίσουν ορισμένα από τα κυριότερα μνημεία της, όπως τον Άγιο Δημήτριο, την Ρωμαϊκή Αγορά, την Άνω Πόλη με την εντυπωσιακή οχύρωση και να δοκιμάσουν τις μοναδικές της γεύσεις. Οι επισκέπτες βίωσαν τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τον παλμό της πόλης και εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το νεανικό της πληθυσμό.

4

Πιερία –Όλυμπος-Λιτόχωρο

Η επίσκεψη στην Πιερία αποτέλεσε έκπληξη για τους επισκέπτες κατ΄ αρχήν λόγω της εγγύτητας της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη, ως πύλη εισόδου των τουριστών.

5
6

Η εικόνα των θετικών εντυπώσεων ολοκληρώθηκε με την αναλυτική ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, την επιβλητικότητα του βουνού των θεών με περιήγηση στο φαράγγι του Ενιπέα στο Λιτόχωρο, με την επίσκεψη στην ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον, την περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα καθώς και με την εμπειρία οινογνωσίας σε οινοποιείο της περιοχής Κατερίνης και προφανώς με το ατελείωτο παραλιακό μέτωπο από την περιοχή του Κορινού έως και τους Νέους Πόρους με πληθώρα καταλυμάτων όλων των κατηγοριών.

7

Το πρόγραμμα φιλοξενίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ το πρόγραμμα της Πιερίας υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Το ταξίδι εξοικείωσης πέτυχε τον στόχο του αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των επισκεπτόμενων προορισμών:

• τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου αλλά και city break προορισμό σε συνδυασμό με το ποικίλο τουριστικό προϊόν της Πιερίας, που συνδυάζει τις καλοκαιρινές διακοπές στη μοναδική της ακτογραμμή με πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον ορεινό όγκο του Ολύμπου.

Τους φιλοξενούμενους συνόδευσαν ο κος Markus Conzatti (RTK), ο κος Marco Stein (Aegean Airlines) και η κα Αρετή Πρίνου (Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας).

8

Τους φιλοξενούμενους χαιρέτησαν κατά την επίσκεψή τους η κα Μαρία Πουλουκτσή εκ μέρους του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε και στις εργασίες του Workshop.

O Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κος Βαγγέλης Γερολιόλιος και ο Αντιδημάρχος Τουρισμού και Αθλητισμού κος Βασίλη Βροχαρίδης παραχώρησαν φιλοφρονητικό δείπνο στους φιλοξενούμενους το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κος Ηρακλής Τσιτλακίδης και η υπεύθυνη του γραφείου της Ένωσης κα Άννα Μπαραλιάκου συνόδευσαν τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή.

Info:

Στον όμιλο RTK ανήκουν 3.300 ταξιδιωτικά γραφεία, προσφέροντας στους εταίρους το πλεονέκτημα ενός μεγάλου δικτύου συνεργατών.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/tourismos/touristiki-provoli-thessalonikis-sti-germania-taxidi-exikiosis-epangelmation-tou-omilou-rtk/