Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του CITY College, University of York Europe Campus με θέμα «Θεσσαλονίκη – Οικονομία – Ανάπτυξη: κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ανάπτυξη» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καραγιάννη και προσκεκλημένους ομιλητές τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρι Μπίλια και τον Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), κ. Γιώργο Τσακούμη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο campus του κολεγίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η κα. Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία ανέφερε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο για να επενδύσει μια ξένη επιχείρηση στην πατρίδα μας.

Ο κ. Καραγιάννης με τη σειρά του υπογράμμισε τη μεγάλη αλλαγή που γίνεται στην πόλη με τα έργα υποδομής που θα ενισχύσουν τον γεωστρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. «Η ολοκλήρωση του αεροδρομίου, η ενδυνάμωση της οδικής και σιδηροδρομικής συνδεσιμότητας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και το βάρος που δώσαμε στα σιδηροδρομικά έργα, ήταν ένα πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν έργα πνοής, ήδη συμβασιοποιημένα και σε εξέλιξη, για την πόλη, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα σε εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών» ανέφερε.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για έναν «πλούσιο απολογισμό έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη στα 3 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «έχουμε πλέον σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο υψηλής χωρητικότητας που έχει τη θέση ενός ισχυρού διεθνούς περιφερειακού hub, στην νοτιοανατολική Ευρώπη».

Το πάνελ της εκδήλωσης συντόνισε η κα Μαρία Σαμολαδά, δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr. Στην συζήτηση του πάνελ συμμετείχε επίσης ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουτσιάνας, Λέκτορας Χρηματοοικονομικών, Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, CITY College, University of York Europe Campus. Μεταξύ άλλων ο κ. Μουτσιάνας μίλησε για την πολύτιμη συμβολή του CITY College – ως ευρωπαϊκό campus ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου του York – στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και στην ανάδειξή της σε εκπαιδευτικό προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων υποδομής καθώς επίσης και το θετικό τους αποτύπωμα στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάδειξη της περιοχής σε οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Σχετικά με το CITY College, University of York Europe Campus
Το CITY College, University of York Europe Campus είναι το ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York.  Είναι ένα μοναδικό διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου (151ο στον κόσμο – QS 2022) στην Ελλάδα και σε 8 χώρες στην Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του Καυκάσου. To CITY College συνδέει εδώ και 30 χρόνια ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλού κύρους και ακαδημαϊκής αριστείας τη Βρετανία με την ευρύτερη περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο.