Η εκδήλωση του ΣΕΤΕΥΔΑ πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο Μπάφι προς τιμή του Μιχάλη Τσουκιά, του εμπνευστή του σχήματος πιστοποίησης των οδηγών και στελεχών υπαίθριων δραστηριοτήτων

Με την πεποίθηση ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ένας τομέας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευθύνη και γνώση, η Ομοσπονδία FedHATTA με μεγάλη ικανοποίηση συμμετείχε στην πολύ προσεγμένη απονομή των πιστοποιητικών που διοργάνωσε στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας, το μέλος της, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ).

Η διοργάνωση αφορούσε πιστοποιήσεις μέσω του ΕΣΥΔ (Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης στον κλάδο των Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων), οι οποίες απονεμήθηκαν στους επιτυχόντες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εταιρειών τουριστικών υπαιθρίων δραστηριοτήτων EC-OE, Jean Yves Lapeyrere, τον διευθυντή του φορέα πιστοποίησης Ελλάδας DQS Hellas Παναγιώτη Γιαννούτσο, τον πρόεδρο της ΣΕΤΕΥΔΑ Στέφανο Σιδηρόπουλο, και τον Πρόεδρο της FedHATTA Λύσανδρο Τσιλίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο Μπάφι προς τιμή του Μιχάλη Τσουκιά, του εμπνευστή του σχήματος πιστοποίησης των οδηγών και στελεχών υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης: «Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνεται ασφαλής ο ταξιδιώτης που έχει επιλέξει την χώρα μας για να πραγματοποιήσει περιπάτους, ανάβαση, αναρρίχηση ή οποιαδήποτε άλλη υπαίθρια δραστηριότητα. Ο εργαζόμενος σε αυτό τον κλάδο του τουρισμού, και ο οδηγός δραστηριοτήτων, πρέπει να είναι γνώστης, ευέλικτος, και σίγουρα να φέρει τις προϋποθέσεις που προσυπογράφει ο φορέας πιστοποιήσεων. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το αντικείμενο το μέλος μας, η ΣΕΤΕΥΔΑ, και γι’ αυτό στηρίζουμε την προσπάθειά της. Αναφερόμαστε στο κύριο κομμάτι του Θεματικού Τουρισμού, το οποίο μπορεί να στηρίξει τον 12μηνο τουρισμό στην Ελλάδα, και το οποίο θα προωθήσει το σύνολο των τουριστικών γραφείων».